Politic

Almăjanu, Pîrvulescu şi Popescu, în cărţi pentru conducerea PNL Teleorman. Drăghici rămâne în suspans

Carmen Dumitrescu

Alegerile de la nivelul PNL Teleorman au reuşit deja să genereze numeroase întrebări. Evenimentul, care va avea loc la acest final de săptămână urmăreşte să configureze noua structură de conducere a liberalilor teleormăneni, în contextul în care o revizuire a atitudinii este esenţială pentru revenirea partidului la popularitatea de altădată. În acest moment, liberalii nu doresc să discute public despre candidaturile din Biroul Permanent Judeţean al partidului, în contextul în care – aparent – cărţile încă se fac. Şi teoretic, mai sunt câteva ore până la definitivarea listelor de candidaturi. Totuşi, pe la colţuri, bârfele circulă, astfel că se poate deja intui viitoarea componenţă a BPJ a PNL Teleorman. În ceea ce priveşte preşedinţia partidului, aceasta va fi, se pare, revendicată de acelaşi Marin Almăjanu, care nu pare a fi încă dispus să-şi cedeze poziţia unui liberal mai tânăr şi mai ataşat de problemele judeţului.

Vicepreşedinţii partidului ar putea fi, potrivit unor surse interne din PNL, Eugen Pîrvulescu – noua achiziţie a liberalilor teleormăneni, şi Dan Popescu, care ar fi acum, se pare, îndreptăţit să ia în primire o funcţie la nivel judeţean. În cărţi mai sunt, se pare Adrian Savu, Alexandru Iliescu, Emilian Vrăjitoarea şi chiar şi Marin Cune, acesta din urmă fiind îndreptăţit la a primi o poziţie de simplu membru în BPJ, în contextul în care nu poate ocupa o funcţie de conducere în partid şi o funcţie de director. În componenţa BPJ ar mai putea intra Maria Stoian, despre care se ştie că ar colabora foarte bine cu Eugen Pârvulescu şi Raluca Fedeleş.

Singurul despre care nu se ştie încă dacă se află sau nu în componenţa noului BPJ al PNL Teleorman este George Drăghici, fostul preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Alexandria, cunoscut atât pentru modul eficient în care şi-a gestionat organizaţia în trecut, dar şi pentru implicarea şi sprijinul acordate partidului de-a lungul timpului. Când a renunţat la şefia Organizaţiei Municipale în favoarea lui Ică Florică Calotă, Almăjanu sugera membrilor de partid că Drăghici ar fi mai necesar partidului la nivelul conducerii judeţene. Cu toate acestea, până acum despre prezenţa lui Drăghici în lista candidaturilor nu se discută şi sunt motive pentru care unii ar putea presupune că se încearcă eliminarea sa din BPJ. Oricât de eronată ar fi mutarea politică, nimic nu ne mai miră, pentru că Almăjanu nu a făcut prea multe alegeri inspirate în ultima vreme şi nici promovări fundamentate pe principii corecte. Contactat telefonic, Drăghici a declarat că nu ştie nimic despre zvonuri şi că, din cunoştinţele sale, candidaturile se depun cu 48 de ore înaintea alegerilor. Astfel că până vineri, vom afla, desigur din surse oficiale, care sunt candidaţii la alegerile pentru conducerea judeţeană a partidului, iar la momentul respectiv vom vedea şi dacă cei care au dorit să se implice mai mult în problemele organizatorice şi de promovare ale PNL dispun de susţinerea necesară din partea membrilor de partid.

3 Comments

  1. Rares Chirila

    Un non-liberal ca Parvulescu ar fi cel mai potrivit Ismail ?!
    Prima oara trebuie sa demonestreze ca este liberal prin ceva longevitate in cadrul partidului, apoi sa ocupe o functie.

    Asa este normal si indicat

  2. Erata:deoarece

  3. Dupa parerea mea Parvulescu ar fi cel mai indicat ,deorece s-a vazut catde priceput este in politica,in special ca organizator, el fiind fondatorul formatiunii Forta civica in Teleorman!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.