Politic

Alianţa Creştin Liberală în Teleorman

DSCF1023Ioan DUMITRESCU

Vineri, 1 august 2014, la Alexandria, s-a produs o dovadă a faptului că în teritoriu,în Teleorman, Alianţa Creştin Liberală există, iar liderii celor două formaţiuni politice care s-au hotărât să se aşeze la masa negocierilor şi armonizării a două doctrine politice diferite, până de curând adversare, pot colabora. Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Teleorman, deputatul Marin Almăjanu, prim-vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, s-a aşezat la aceeaşi masă cu Teodor Niţulescu, preşedintele Organizaţiei teleormănene a PDL.

Cum era de aşteptat, Teodor Niţulescu a încercat să ia caimacul reuniunii, fără să ia şi zahărul din ceai, şi a declarat primul că este vorba despre prima luare de contact dintre cele două formaţiuni politice, declarând că şi la noi în judeţ are loc comasarea celor două partide politice. Teodor Niţulescu a recunoscut că sunt unele mici probleme în armonizarea respectivă în unele organizaţii locale, dar se încearcă şi în Teleorman ca dreapta să-şi câştige locul binemeritat, şi în această alianţă PSD-ul să-şi găsească un adversar pe măsură. Teodor Niţulescu a mai spus că guvernarea din ultimii ani nu este foarte fericită, dar vina nu aparţine nici PDL-ului, nici PNL-ului. Niţulescu a mai precizat faptul că domnia sa nu a făcut parte din Alianţa Dreptate şi Adevăr, iar armonizarea de astăzi dintre PDL şi PNL se bazează pe suflet şi simţiri, şi îşi propune câştigarea alegerilor prezidenţiale.

Teodor Niţulescu a amintit şi faptul că Marin Almăjanu este dovada calmului şi a echilibrului, în timp ce dânsul are o fire mai impetuoasă, dar nu a ratat să amintească faptul că îşi doreşte o funcţie guvernamentală, dacă partidul domniei sale ajunge la putere, şi anume şi-ar dori să conducă Ministerul Dezvoltării Regionale.

După plecarea de la conferinţa de presă a lui Teodor Niţulescu, preşedintele PNL Teleorman, deputatul Marin Almăjanu a precizat faptul că după alegerile prezidenţiale, până atunci conducerea ACD fiind bicefală, conducerea Alianţei teritoriale va fi în funcţie de rezultatele la algerile respective. Preşedintele Marin Almăjanu a mai spus că domnia sa se interesează mai puţin de şedinţele de partid organizate, preferând să meargă în fiecare localitate, unde să vorbească cu liberalii, dar şi cu restul oamenilor.

Despre plecarea deputatului Ică Calotă Florică din PNL şi înscrierea sa în Partidul Liberal Reformator al lui Călin Popescu Tăriceanu, Almăjanu a declarat că este un act nedrept, de trădare, fiindcă PNL i-a dat lui Ică Calotă tot ce şi-a dorit acesta, şi că îi pare rău că acesta acum minte. Almăjanu a mai spus despre Ică Calotă că acesta a avut oarece frustrări, dar dânsul personal nu a fost pentru sancţionarea deputatului traseist. Marin Almăjanu nu are critici de adus nici senatorului Crin Antonescu, pe care Almăjanu personal l-a plimbat împreună cu Liviu Nicolae Dragnea ca pe sfintele moaşte prin judeţul Teleorman, până a fost ales, după care Antonescu a uitat de unde a primit voturile.

Marin Almăjanu a amintit şi faptul că valoarea electorală contează mai mult la primari şi mai puţin la parlamentari, la senatori sau deputaţi, ce or fi ei, fiindcă primarul localităţii, oricare ar fi ea, este cel care este cel mai aproape de cetăţean, mai ales pe perioada unui mandat. Referindu-se la George Drăghici, ultimul preşedinte al Organizaţiei municipale a PNL Alexandria, Marin Almăjanu a declarat că acesta este soluţia definitivă şi de viitor a organizaţiei PNL reşedinţă de judeţ.

Practic, la sfârşitul întrevederii din Alianţa Creştin Democrată din Teleorman, preşedintele PNL Marin Almăjanu şi preşedintele PDL Teleorman, Teodor Niţulescu, nu numai că au bătut palma, dar s-au pupat la propriu pe obraji; şi e posibil să nu o fi făcut doar pentru presă, ci fiindcă cei doi preşedinţi aşa gânesc: împreună speră să facă din Teleorman un altfel de judeţ, nu roşu, ci portocaliu, albastru şi galben.

2 Comments

 1. Alexandru Trifan

  Ca sa DUREZE aceast ARANJAMENT POLITIC trebuie facut
  urmatorul lucru,,,,,,URGENT !,,,,,
  „”SCOATEREA DIN TOATE PARTIDELE ESICHERULUI POLITIC
  ROMANESC,,,,A MILIARDARILOR POLITICI””
  NU O FACEM ?,,,,,ROMANIA SE V-A DEZINTEGRA IN VIITOR,,,
  DEZASTRUL ROMANIEI DE PANA ACUM SE DATORESTE ACESTOR
  ALESI AI NEAMULUI care si-au batut joc de TARA si ELECTORAT timp de 25 de ani,,,,,oameni fara CARACTER deci
  le putem numi LICHELE POLITICE,,,,,,fara sa gresim ?,,,,

 2. Observator

  Aceeasi marie cu alta palarie!Vom trai si vom vedea,dupa parerea mea se va fasai inainte de a se consolida ceva !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.