Politic

Alexandru Ionescu, umanistul cu gânduri mari pentru Alexandria

– Domnule Ionescu, cum v-ați descrie alegătorilor în câteva cuvinte?

– Serios, corect, puternic și hotărât să mă implic direct și activ în viața comunității locale. Sunt un om de cuvânt, îmi asum lucruri importante pe care le duc până la capăt și prefer provocările, nu lucrurile simple.

– Care este performanța cu care vă mândriți cel mai mult?

– Deși nu este chiar o performanță, cel mai mult mă mândresc cu familia. Am o familie reușită, trei copii pe care îi creștem aici, acasă, în Alexandria, deși sunt numeroase situațiile când suntem obligați să cutreierăm lumea, pentru a fi prezenți la meciurile de tenis de câmp ale fiicei noastre, Eva Maria, multiplă campioană națională și în primii zece din lume la categoria ei de vârstă. Sunt mândru de ei și vreau ca și ei să fie mândri de mine.

– Ați mai făcut politică?

– Nu. Nu am mai făcut politică până acum, deși Liviu Neagu, cu care sunt prieten de o viață, mi-a mai propus acest lucru acum câțiva ani. Nu știu dacă am făcut bine sau rău că nu am fost suficient de hotărât, dar cu siguranță aș fi fost senator fiindcă îmi propusese un colegiu care s-a dovedit eligibil. Dar poate că așa a fost să fie și iată-mă astăzi, proaspăt în politică, pregătit pentru a aduce un aer nou în administrația locală din Alexandria.

– De ce acum și de ce Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) și nu alt partid?

– Pentru că acum mă simt suficient de pregătit pentru acest pas și pentru că nu am putut să-l refuz, a doua oară, pe Liviu, care deja era implicat în proiectul umanist, un proiect cu o doctrină modernă și cu principii sănătoase. Am analizat împreună și am hotărât că putem să construim o echipă în care să ne axăm, în principal, pe oameni competenți care nu au mai făcut politică, dar să ne bazăm și pe colegi care deja știu ce este bine sau rău, în baza experiențelor personale.

– Cum vi se pare Alexandria, astăzi?

– Alexandria este casa mea și a familiei mele, care mă susține total în acest demers. Fiind casa noastră o iubim așa cum este, dar eu sunt obișnuit ca în viață să îmi pun amprenta pe lucrurile în care mă implic direct. Așa am reușit să dezvolt în Alexandria cea mai mare fermă de prepelițe din România și singurul centru autorizat de sacrificare și procesare a cărnii de prepeliță din țară.

Sunt multe proiecte bune demarate în Alexandria, dar sunt și lucruri pe care eu le văd necesare pentru a dezvolta orașul pe termen lung. Pentru aceste lucruri, pe care le vom discuta cu altă ocazie, mă voi implica direct, fiindcă sunt pregătit să-mi asum poziția de viceprimar. Vreau să arăt că tot ceea ce am acumulat până în prezent, cunoștințe și experiență, poate fi util alexăndrenilor.

Vreau să demonstrez că sunt omul potrivit, la locul potrivit.

– Aveți un regret personal în ceea ce privește Alexandria?

– Da. Este un lucru care mă doare. În anul 2000, la terminarea liceului, eu și toți cei 30 de colegi din singura clasă de informatică din Alexandria am mers la studii, mai departe, în București sau alte orașe. Când m-am întors, în anul 2005, am regăsit acasă maxim 5 din cei 30. Am observat, apoi, în anii următori, o generalizare a acestui fenomen care, din păcate, este vizibil și astăzi. Mă doare faptul că tinerii nu se întorc în Alexandria, iar la această problemă trebuie să găsim rapid o soluție. Și o vom găsi.

– Care este mesajul dvs, pentru alexăndreni?

– Mesajul meu este foarte simplu și clar: voi face administrație, nu politică; rămân permanent alături de societatea civilă; am venit să construiesc pe termen lung; iar alături de colegii mei umaniști voi spune permanent “Stop abuzurilor!”.

– Cum vedeți Alexandria, peste zece ani?

– Tot casa mea și a familiei mele.

One Comment

  1. GEORGE

    IN CADRUL ALEGERILOR LOCALE , SE CANDIDEAZA PT. FUNCTIILE DE PRIMAR SI CONSILIER LOCAL … NU PT . FUNCTIA DE VICEPRIMAR !!! CITITI LEGEA ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE … ESTE USOR !

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.