Economie

Alexandria: Primarul Victor Drăgușin a semnat contractul de realizare a proiectului tehnic pentru mai multe obiective: centrul pietonal, piste pentru bicicliști, transport urban electric, parcare și autobază

Primarul Victor Drăgușin a semnat joi, 19 noiembrie, contractul de realizare a proiectului tehnic pentru cel mai important proiect cu finanțare din fonduri europene implementat în Alexandria.

Prin contractul de finanțare nr. 5070/22.01.2020, cod SMIS 128167, în valoare de 19.081.636,70 euro, în Municipiul Alexandria vor fi realizate următoarele obiective: – construirea unui traseu complex de piste pentru bicicliști în lungime de 14.625 m, achiziționarea a 300 de biciclete, construirea a 15 stații de bike sharing de 20 de locuri și 7 stații de bike sharing de 40 de locuri; – 32 de stații de autobuz (vor fi modernizate cele existente și se vor construi unele noi) precum și o autobază modernă pentru cele 10 autobuze electrice, 13 stații de încărcare pentru autobuzele electrice, pe care le achiziționăm printr-un alt proiect cu finanțare europeană în valoare de 6.112.310,3 euro, cod SMIS 128112, aprobat la finanțare prin Ordinul nr. 4817/04.11.2019. Transportul public de călători va beneficia de sistem modern de taxare – eTicketing, cât și de un sistem de informare a călătorilor în stațiile de autobuz. – construirea unei parcări moderne de tip park&ride cu 200 de locuri de parcare; – realizarea unui sistem de management al traficului, prin care 15 intersecții vor fi modernizate în vederea prioritizării traficului și realizarea unui sistem de supraveghere video prin montarea a 96 de camere video; – transformarea centrului pietonal într-o zonă modernă de promenadă cu funcțiuni multiple; – instalarea a 7.094 m de fibră optică pentru management digital de la distanță.

Strada Libertății, zona pietonală va fi integral reabilitată prin ample lucrări ce presupun:

– realizarea pavajului pietonal modern din piatră naturală. Zona va fi reabilitată astfel încât să permită colectarea și evacuarea apelor de pe suprafața pietonală; – reabilitarea și modernizarea fântânii arteziene existente și realizarea a încă două fântâni arteziene noi, înlocuirea mobilierului stradal cu obiecte moderne; – amenajarea de spații verzi prin creșterea calității și a suprafețelor spațiilor verzi; – realizarea noilor rețele de iluminat public cu LED, alimentare cu apă, canalizare pluvială, și instalațiile electrice, sanitare, WI-FI și monitorizare video.

Firma câștigătoare este S.C URBAN SCOPE S.R.L. cu o vastă experiență în proiecte de mobilitate și regenerare urbană, valoarea contractului este de 938.802,90 lei, iar termenul de execuție este de 4 luni.

One Comment

  1. PNL trezeşte ”dinozaurii” PSDisti !
    De trei săptămâni, s-a trezit din somnul de 12 ani și edilul Alexandriei.
    In sfârșit, readuceți Alexexandria acolo unde îi este locul. Adică un oraş care să poată oricând concura cu orice alt oraş.
    Felicitări #PNL Teleorman!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.