Eveniment

“Alexandria peste 50 de ani” testează imaginaţia tinerilor pentru 3.000 de euro

Carmen Dumitrescu

După ce festivităţile dedicate oraşului s-au finalizat şi participanţii la concursurile organizate de municipalitate şi-au primit recompensa, alexăndrenii sunt puşi acum în faţa unei noi provocări. De data aceasta, sunt vizaţi cei mai imaginativi alexăndreni, care au capacitatea de a transpune într-un proiect felul în care ar putea arăta reşedinţa de judeţ peste 50 de ani.

Proiectul urbanistic poate fi unul cât mai îndrăzneţ, condiţia pusă de municipalitate fiind, însă, aceea ca ideile respective să poată fi concretizate. Desigur, acest concurs va atrage atenţia şi interesul multora dintre tinerii Alexandriei, chiar şi numai din simplul motiv că premiul pus în joc este suma de 3.000 de euro, bani care înseamnă destul de mult chiar şi pentru alexăndrenii cu venituri bunicele. Ideea concursului a venit chiar de la primarul Victor Drăguşin, care are curiozitatea de a vedea care sunt speranţele tinerilor alexăndreni pentru oraşul lor, dar şi pentru a găsi printre ideile propuse o serie de obiective realizabile, de pus în practică în viitorul nu foarte îndepărtat.

Durata de desfăşurare, dar şi de evaluare a participanţilor la acest concurs este una destul de mare. Practic, în acest moment, angajaţii primăriei încă lucrează la condiţiile de participare al competiţie, astfel încât lucrurile să fie extrem de clare şi să se evite eventuale controverse ulterioare. Potrivit primarului Victor Drăguşin, regulamentul de participare la această competiţie va fi gata în cursul acestei luni, după care se vor demara înscrierile. Se intenţionează ca premierea concurenţilor să se facă cu prilejul sărbătorii Crăciunului, astfel că persoanele care intenţionează să participe au suficient timp la dispoziţie în acest sens.

Intenţia care stă la baza competiţiei, dar şi premiul extrem de motivant sunt extrem de binevenite, în contextul în care toţi cei care intenţionează să participe vor face un real efort imaginativ, din care este posibil să rezulte nişte proiecte de investiţii, care pot transforma definitiv imaginea Alexandriei. Probabil că în urma afişării condiţiilor, cei care doresc să participe vor putea decide dacă efortul merită sau dacă premiul foarte atractiv presupune prea multă muncă comparativ cu riscul de a nu pune mâna pe recompensă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.