Economie

Alexandria oferă cele mai multe şanse de angajare teleormănenilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă

Monica DUMITRESCU

În această perioadă, în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman sunt înregistrate un număr de 195 locuri de muncă, puse la dispoziţie de către 37 agenţi economici din judeţ în domeniile: industrial, alimentaţie publică, confecţii textile, agricol, construcţii civile, servicii şi comerţ. Cele mai multe posturi, repectiv 123, se adresează persoanelor cu studii medii şi profesionale. 46 de locuri de muncă sunt pentru persoanele necalificate, în timp ce pentru persoanele cu studii superioare sunt disponibile doar 26 de locuri de muncă.

Alexandria oferă cele mai multe şanse de angajare pentru şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă. În municipiul reşedinţă de judeţ sunt disponibile 106 locuri de muncă la 20 de agenţi economici în domeniile: industrial, alimentaţie publică, confecţii textile, agricol, construcţii civile, servicii şi comerţ. Dintre acestea 65 locuri de mucă sunt pentru persoane cu studii medii şi profesionale, 17 locuri pentru persoane necalificate şi 24 locuri pentru persoane cu studii superioare.

Pe locul al doilea din punct de vedere al şanselor de angajare se situează municipiul Roşiorii de Vede, unde sunt disponibile 56 locuri de muncă la 9 agenţi economici în domeniile confecţiilor textile, construcţii civile, alimentaţie publică, servicii şi comerţ. Şi aici cele mai multe locuri de muncă vacante, respectiv 40, sunt pentru persoanele cu studii medii şi profesionale. Pentru persoanele necalificate sunt disponibile 14 locuri de muncă, în timp ce pentru cele cu studii superioare sunt disponibile doar 2 locuri de muncă. În Zimnicea oferta cuprinde 22 locuri de muncă puse la dispoziţie de 4 agenţi economici în domeniile confecţiilor textile şi industrial. Dintre acestea 15 locuri de muncă sunt pentru persoane necalificate, celelalte 7 locuri fiind pentru persoane cu studii medii şi profesionale.

La Turnu Măgurele sunt disponibile doar 11 locuri de muncă la 4 agenţi economici. Acestea se adresează persoanelor cu studii medii şi profesionale şi sunt în domeniile confecţii textile şi servicii.

Pentru informaţii suplimentare, privind măsurile active de ocupare, persoanele interesate se pot adresa, de luni până joi între orele 8.00-16.30 şi vineri între orele 8.00-14.00, Agenţiilor locale sau Punctelor de lucru, din raza de domiciliu sau pot accesa pagina web a instituţiei www.teleorman.anofm.ro.

Reprezentanţii AJOFM atrag atenţia agenţilor economici din judeţ că au obligaţia, conform prevederilor Legii nr. 76/2002, modificată şi completată, să comunice locurile de muncă vacante, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Pentru a comunica oferta de locuri de muncă angajatorii, din judeţul Teleorman pot opta pentru una dintre cele trei modalităţi disponibile: depunerea fizică la secretariatul agenţiei a formularului “Situaţia locurilor de muncă vacante”, transmiterea acestuia la fax 0247/311.164 sau prin e-mail la adresa ajofm@tr.anofm.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.