Social

Alexandria obţine primele fonduri Regio pentru îmbunătăţirea infrastucturii de învăţământ

Monica DUMITRESCU

Cu prilejul vizitei de la sfârşitul săptămânii trecute în Teleorman, primul ministru Victor Ponta i-a amânat primarului Alexandriei primul contract de finanţare cu fonduri Regio destinat reabilitării şi modernizării fermei Grupului Şcolar Agricol din localitate.

Municipiul Alexandria a primit asistenţă financiară nerambursabilă pentru proiectul Fermă Grup Şcolar Agricol, în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte Regio, deschis în luna martie a.c. pentru Domeniul major de intervenţie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”, lansat în urma realocării de fonduri în cadrul acestui program, conform Deciziei Comisiei C(2013)/9772 finale din 19.12.2013.

Contractul de finanţare are o valoare totală de 16.345.648,50 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 15.520.813,06 lei, reprezentând fonduri FEDR (13.192.691,10 lei), fonduri de la bugetul naţional (2.017.705,70 lei) şi contribuţia eligibilă a beneficiarului (310.416,26 lei).

Ferma agricolă aferentă fostului Grup Şcolar Agricol (actualmente Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu”), aflată în prezent într-un stadiu avansat de degradare, necesită lucrări de reabilitare şi modernizare, precum şi demolarea şi reconstrucţia unor clădiri, în vederea asigurării unui spaţiu de învăţământ corespunzător pentru cei aproximativ 850 de elevi care studiază aici. Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil Regio se vor realiza lucrări de reabilitare şi modernizare a spaţiilor de desfăşurare a cursurilor din cadrul fermei şcolare agricole şi, totodată, aceasta va fi dotată cu echipamente didactice, în concordanţă cu cerinţele domeniilor de pregătire profesională.

La nivelul judeţului Teleorman, în cadrul celor două apeluri de proiecte Regio, deschise pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale, au fost depuse în total opt cereri de finanţare, până în prezent fiind semnate două contracte, ce au o valoare totală de aproximativ 30 de milioane de lei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.