Alexandria intră în reţeaua de biciclete electrice

Monica DUMITRESCU

În perioada 02.02.2016-01.02.2018, Patronatul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PLIMM) Calafat, în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională şi Centrul de Afaceri (ARDBC) Vidin (partener lider), Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Vidin şi Asociatia Română pentru Industrie Electronică şi Software –filiala Oltenia derulează proiectul “Reţeaua de biciclete electrice”, proiect finanţat în cadrul Programului Interreg V-A RomaniaBulgaria 2014-2020, Axa prioritară nr. 1: O regiune bine conectată, Obiectiv specific nr. 1.1: “Îmbunătăţirea planificării, dezvoltării şi coordonării sistemelor de transport transfrontaliere pentru conexiuni mai bune la reţeaua de transport TEN-T”.

Proiectul are drept obiectiv crearea unei reţele pentru biciclete electrice în întreaga zonă transfrontalieră România şi Bulgaria, în scopul de a realiza o mobilitate individuală îmbunătăţită a transportului durabil.

În cadrul proiectului sunt prevăzute o serie de tururi promoţionale pe biciclete electrice ce se vor desfăşura în aria transfrontalieră România-Bulgaria, unul din aceste tururi se va desfăşura în perioada 17-18 iunie 2017, ruta aleasă fiind dezvoltată pe teritoriul a două judeţe, Giurgiu şi Teleorman urmând traseul Giurgiu-Comana-Alexandria-Tr.Măgurele-Zimnicea-Giurgiu.

Municipiului Alexandria partener şi operator de staţii de biciclete i-au fost alocate un număr de 5 biciclete electrice şi o staţie de încărcare, precum şi acest tur de promovare a oraşului şi judeţului Teleorman.

Leave a Comment

*

code