Eveniment

Alexandria a găzduit a IV-a ediție a Festivalului “Iată, vin colindătorii!”

Luni, 17 decembrie, la Alexandria s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a Festivalului tradițiilor și obiceiurilor de iarnă “Iată, vin colindătorii!”, organizat de Consiliul Județean Teleorman, prin Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale Teleorman.

În deschiderea spectacolului, președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, le-a mulțumit colindătorilor prezenți la festival și le-a adresat invitația de a veni în Teleorman și anul viitor. “Vreau să le mulțumesc în mod deosebit celor care au fost prezenți astăzi la Alexandria. În an centenar, la 100 de ani de la Marea Unire, am reușit ca aici, în Teleorman, să reunim aceste grupuri din toată țara”. În încheiere, președintele Dănuț Cristescu a spus: “Vă mulțumesc că ați ajuns la Alexandria să ne colindați. Și anul viitor vă așteptăm cu drag”.

Festivalul tradițiilor și obiceiurilor de iarnă a reunit la Alexandria grupuri de colindători din șapte județe ale țării. După parada datinilor și obiceiurilor de iarnă, desfășurată pe pietonalul din centrul Alexandriei, au urcat pe scenă Călin Brăteanu și Ansamblul „Botoșana” din Suceava, ansamblurile „Junii Crișului” și „Dubașii” din Dieci, județul Arad, Elena Mimiș Trancă și Grupul de colindători „Liliacul” din Baia de Aramă, județul Mehedinți, „Ceata Urșilor lui Gavrilă” din Asău, județul Bacău, Radu Lazăr și Grupul de colindători „Someșana” din județul Cluj și Ileana Matus și Ansamblul „Mara” din Maramureș. Județul Teleorman a fost reprezentat la festival de Grupul vocal bărbătesc „Burnasul”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.