Eveniment

Alexăndrenii sunt aşteptaţi la Sala Polivalentă la întâlnirea cu Dan Puric

Carmen Dumitrescu

Perioada care urmează va constitui pentru alexăndreni un real prilej de a intra în contact cu nume importante ale vieţii publice autohtone. Astfel, lansarea cărţii “Suflet românesc” a lui Dan Puric la Sala Polivalentă din Alexandria îi va mobiliza probabil pe mulţi dintre locuitorii urbei să răspundă afirmativ invitaţiei de a participa la un tip de eveniment care se întâmplă rar în reşedinţa judeţului Teleorman. De altfel, organizatorii – Mănăstirea “Sfântul Gheorghe” din Ţigăneşti, Direcţia de Tineret şi Sport Teleorman şi Clubul Sportiv Teleorman – se aşteaptă ca publicul alexăndrean să fie foarte numeros, fiind cunoscută aprecierea pentru Dan Puric în rândurile consumatorilor de cultură din Teleorman. Mesajul lui Puric va fi exprimat în trei forme: carte, teatru şi conferinţă despre Sufletul Românesc.

În ceea ce priveşte cartea, Dan Puric o descrie extrem de plastic: “Sufletul românesc nu se declină între degenerarea evadatului din ghetoul comunist carte fură acum în Occident şi omul politic de azi care a distrus România mai mult decât oricare duşman, ci între cel care şi-a dat viaţa pentru acest pământ şi tăcerea românului de azi care are memoria acestui lucru şi nu cedează”.

Evenimentul este programat în ziua de vineri, 4 aprilie, începând cu orele 18.00 şi sunt aşteptaţi toţi alexăndrenii interesaţi să ia parte la un one-man show, care urmăreşte să trezească în mintea şi sufletul publicului iubirea de patrie, printr-un apel va valorile trecutului acestui neam. Spectacolul se va desfăşura în limitele a două ore şi va avea, potrivit recenziilor de până acum, un mesaj încărcat de speranţă şi optimism.

Până în prezent, spectacolul s-a desfăşurat în cele mai importante oraşe din ţară şi toţi cei care doresc să participe au posibilitatea de a pleca de la eveniment cu o amintire, constând într-o carte cu autograful îndrăgitului artist.

Potrivit recenziilor, spectacolul este realmente impresionant şi activează resurse interioare pe care alte tentative de acest gen nu le-au trezit: “Dan Puric spune, prin pantomimă, povestea ieşirii din comunism a poporului român, a încercării lui de adecvare la sistemul occidental, cu preţul unor umilinţe şi a unor suferinţe majore, în absenţa unei adevărate înţelegeri din partea Occidentului. Finalul spectacolului este dătător de nădejde… un popor slăbănogit şi orb după 45 de ani de comunism, găseşte resursele reînvierii sale şi se transformă într-un campion. Unul care le poate arăta calea şi altora”.

One Comment

  1. FELICITARI PREASFINTIEI SALE GALACTION STANGA ;EPISCOP DE TELEORMAN SI PREOTULUI PAROH GHEORGHE DE LA MANASTIREA TIGANESTI .care l-au invitat pe actorul filozof DAN PURIC ,pentru o pledoarie de inalta cultura .spiric critic civic si o etica a democratiei in spirit propriu …. o lectie plina de idei democratie,de istorie adevarata,de regalitate. de originalitatea spiritului romanesc pur. Publicul cam acelasi la ficare eveniment cultural,teatral din oras, lipsit de politicieni si autoritati ,oricum nu sant interesati nici de cultura,nici de politica adevarata,….ci numai de spaga,cultura nu foloseste la nimic. FELICITARI MAESTRE,NE-ATI TRANSMIS O LECTIE DE FILOZOFIE REFLEXIVA ROMANEASCA, SI UN INDEMN DE A FACE CUNOSTINTA CU TOTI CEI MENTIONATI IN PRELEGERE ,FILOZOFI,OAMENI DE CULTURA,PERSONALITATI, O LECTIE DE ISTORIE VIE A ROMANILOR. VA MAI ASTEPTAM MAESTRE .s

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.