Sport

Alexăndrenii n-au putut învinge pe Voinţa Saelele

Tot mai puţini spectatori vin la jocurile de pe teren propriu ale FCM-ului din Alexandria, iar cauza principală o reprezintă atât compromiterea şanselor echipei la locul 1, dar şi a rezultatelor, în general. Aşa s-a întâmplat şi sâmbătă, când FCM a jucat din nou acasă, cu una din revelaţiile returului, Voinţa Saelele, o partidă în care, teoretic, nu se punea decât problema scorului, pentru gazde. Alexăndrenii au avut însă un adversar foarte determinat, care s-a aşezat pe două linii, la 25-30 metri de propria poartă şi, surprinzător, a început să paseze cu lejeritate. Două absenţe în lotul gazdelor, l-au determinat pe antrenorul Cristescu să schimbe un pic, însă parcă jucătorilor li s-a tăiat elanul, n-au avut nerv, au evoluat crispat în mare parte din timp, iar aceste lucruri au fost speculate de oaspeţi. Marile ocazii au fost la poarta lui Celic, în prima repriză, iar “durerea” gazdelor a fost pe axul central; şi fiecare minge ajunsă în careul gazdelor, a pus multe probleme acestora. Aproape firesc, a venit şi golul, lovitură liberă din dreapta, executată de Mitrea, iar Măican reia cu capul, nemarcat (!), din mijlocul careului. Şocul produs gazdelor a dat aripi oaspeţilor, care au mai avut vreo trei lovituri şi alte centrări în careu, aproape toate acele mingi ajungând tot la cei din Saelele. Mircea Cristescu făcuse două schimbări la pauză, astfel că alexăndrenii mizau pe un iureş ofensiv în partea secundă. Parolea, găsit perfect pe culoar, ratează singur cu Voicu, a doua mare ocazie a sa (a avut o bară în min. 45), Mitran scapă şi el dar este blocat, la fel şi Urucu, însă în min. 54, o minge venită de la Lătea, îl păcăleşte pe Voicu, ieşit greşit, ajunge la A. Marin, care trimite în poarta goală. Mai erau 35 de minute de joc şi se părea că FCM va câştiga lejer partida. Au urmat minute de asediu al careului oaspeţilor, care au făcut pasul înapoi, însă atacurile stereotipe ale alexăndrenilor n-au avut rezultate. Mai mult, oaspeţii şi-au permis contraatacuri tăioase, care au pus în dificultate fundaşii localnici. În min. 65, a avut loc cea mai controversată fază a jocului, centrare din dreapta, la limita careului mic, Voicu iese pe minge, pare să o reţină, dar apare S. Răducu, cel care reuşeşte să trimită în poartă, numai că centralul Croitoru anulează golul (corect în opinia noastră). În min. 76, R. Slobozeanu face un fault destul de tare la un adversar şi vede al doilea “galben”, astfel că, în 10, misiunea gazdelor de întoarce soarta meciului a devenit mai dificilă şi, cu toate că oaspeţii au avut două ocazii pe final, scorul a rămas egal.

“Este meritul acestor băieţi, şi-au dorit un rezultat bun şi eu cred că au arătat că sunt o echipă în creştere, sperăm ca în sezonul viitor să avem o clasare în primele locuri. Pentru noi, acest egal este un rezultat foarte bun” – Ion Enache (antrenor Voinţa Saelele)

De la FCM Alexandria nimeni n-a oferit declaraţii la finalul jocului.

 

– FCM Alexandria – Voinţa Saelele 1-1 (Alexandru Marin 54 / Alexandru Măican 25). Pentru FCM au jucat: L. Celic, I. Lătea, S. Răducu, D. Lucan (46 C. Mircea), D. Zamfir (23, A. Olteanu), R. Slobozeanu, L. Brânceanu, F. Parolea (61, C. Dinu), A. Marin, M. Mitran, M. Urucu (71, C. Pârjolea). Pentru Voinţa au jucat: G. Voicu, C. Dumbravă, C. Ghebaură, G. Ţene (Stoian), N. Dima, I. Borda, A. Voinea (Gheldiu), C. Ilie, F. Mitrea, D. Sindie (Drăghici), A. Măican (Scoreţ). Au arbitrat Robert Croitoru (Roşiori), Liviu Barbu (Videle), Traian Ene (Plosca); cartonaş roşu R. Slobozeanu (76).

One Comment

  1. Observator

    Ce rusine pentru orasul asta!Echipele cu care joaca acuma Alexandria cu ani buni in urma veneau sa vada pe acest stadion cum se confrunta cu echipe divizionare precum Rapid,Metalul,Autobuzul,Vointa Bucuresti,echipe din Brasov,Sibiu,Craiova,Ramnicu Vilcea si exemplele pot continua!Remarca autorului articolului care vad ca nici nu mai are curajul sa-l semneze sau pur si simplu ii este sila sa o mai faca, ca vin cat mai putin spectatatori este indreptatita.Pai ce sa vada o ehipa lesinata care se confrunta cu echipe de la egal la egal ca cea din Saelele,Plosca,Buzescu,Traian si asa mai departe!Nu stiu de ce Primaria mai aloca niste fonduri din banii nostri aruncandu-i pe apa sambetei!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.