Eveniment

Alexăndrenii își pot plăti on-line taxele și impozitele

Alexăndrenii își pot plăti online taxele și impozitele locale, prin sistemul național de plăți on-line WWW.GHISEUL.RO, începând de luni, 7 ianuarie, informează municipalitatea.

Pentru a putea efectua plăți on-line prin platforma WWW.GHISEUL.RO, contribuabilii persoane fizice trebuie să fie înregistrați cu roluri nominale unice și CNP în evidențele fiscale.

În cazul în care contribuabilii persoane fizice dețin bunuri imobile și/sau mobile și sunt înregistrate în evidențele fiscale pe mai mulți coproprietari, conform cotelor de proprietate menționate în actele de proprietate (încheiate în forma autentică), care atestă dreptul de proprietate, trebuie să solicite modificarea rolului, prin depunerea declarației fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe clădiri (rezidențiale, nerezidențiale, cu destinație mixtă), aflate în proprietatea persoanelor fizice; declarației fiscale pentru stabilirea impozitului/taxei pe teren în cazul persoanelor fizice; declarației fiscale pentru stabilirea impozitului pe mijloace de transport aflate în proprietatea persoanelor fizice.

Modelele de formulare utilizate se găsesc pe site-ul Primăriei municipiului Alexandria, www.alexandria.ro, la secțiunea ,,SERVICII ON-LINE” – Formulare folosite în activitatea de Impozite și Taxe.

Reprezentanții Primăriei fac precizarea că alexăndrenii care vor să-și achite on-line taxele și impozitele trebuie să verifice modul în care sunt înregistrate bunurile în evidențele fiscale, astfel, după autentificare în WWW.GHISEUL.RO, contribuabilii pot vedea debitele pentru care vor să facă plata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.