Eveniment

Alexăndrenii, invitaţi să contribuie la realizarea unei “Capsule a timpului”

Monica DUMITRESCU

În cadrul manifestărilor dedicate aniversării a 180 de ani de la înfiinţarea oraşului Alexandria, municipalitatea pregăteşte acţiune inedită şi solicită sprijinul alexăndrenilor. Este vorba despre o “Capsulă a timpului” care va fi deschisă de generaţiile viitoare.

O capsulă a timpului este un ansamblu de obiecte sau informaţii, gândit ca un mijloc de a asigura comunicarea cu generaţiile viitoare, peste intervale lungi de timp. De obicei plasate subteran, ca măsură de siguranţă, şi protejate prin învelişuri rezistente şi tot felul de alte mijloace de conservare, capsulele timpului sunt destinate a fi deschise la o dată situată uneori departe în viitor.

Alexăndrenii şi instituţiile de pe raza municipiului reşedinţă de judeţ sunt invitaţi să depună până cel mai târziu pe 22 august 2014 tot ceea ce ei consideră că reprezintă civilizaţia actuală şi ar merita să ştie  viitorii locuitori ai acestor meleaguri.

O comisie din primărie va analiza şi cataloga obiectele ce vor fi introduse în capsulă. Organizatorii atrag atenţia că nu sunt acceptate materiale cu caracter obscen sau pornografic.

Capsula timpului 2014-2114 va fi îngropată în prima zi de sărbătoare din cadrul Zilelor Alexandriei 2014, respectiv pe 29 august.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.