Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Alexăndrenii cu venituri mici vor primi, şi în acest an, ajutoare pentru încălzirea locuinţei

Familiile cu venituri mici care locuiesc în municipiul reşedinţă de judeţ vor putea solicita, şi în această iarnă, ajutoare pentru căldură, fie că folosesc în acest scop energie electrică, energie termică, gaze naturale sau lemne şi cărbuni.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece noiembrie 2017 – martie 2018 se acordă pe baza cererii şi a declaraţiei pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială, însoţite de acte doveditoare care atestă componenţa familiei, veniturile nete realizate de membrii acesteia în luna anterioară depunerii cererii, acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de aceştia, inclusiv în alte unităti administrativ-teritoriale, precum şi alte acte după caz.

Potrivit infromaţiilor furnizate, pot beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei familiile sau persoanele singure al căror venit net mediu lunar/membru de familie, respectiv persoana singură este cuprins între 0 – 615 lei.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică se acordă şi pentru familiile al căror venit net mediu lunar/membru de familie este de maxim 786 lei, respectiv pentru persoanele singure al căror venit net lunar este de maxim 1.082 lei.

“Formularele tipizate reprezentând cererea şi declaraţia pe propria răspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenţă socială vor fi puse la dispoziţia persoanelor interesate la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială din str. Dunării, nr. 139, iar termenul limită de depunere al acestora fiind 15 octombrie 2017”, anunţă municipalitatea.

De asemenea, conform datelor furnizate, pentru a beneficia de ajutorul pentru încălzirea locuinţei, persoanele interesate pot depune documentele şi pe parcursul sezonului rece, beneficiind de acest ajutor începând cu luna depunerii cererii pentru acele persoane care depun documentele până la data de 20 a lunii respective şi începând cu luna următoare pentru acele persoane care depun documentele după data de 20 a lunii respective. (Violeta Mocanu)

 

Leave a Comment

*

code