Economie

Alexăndrenii cu venituri mici beneficiază şi anul acesta de reduceri sau scutiri la plata impozitelor

Monica DUMITRESCU

Potrivit unei hotărâri a Consiliului local Alexandria, adoptată în decembrie 2013, se acordă scutirea la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren în anul fiscal 2014 pentru contribuabilii persoane fizice singure ale căror venituri nete lunare se situează până la nivelul salariului minim brut pe ţară, dar şi pentru familiile ale căror venituri nete lunare pe membru de familie se situează pâna la nivelul a 400 lei, inclusiv.

Consiliul local al municipiului reşedinţă de judeţ a aprobat şi acordarea unei reduceri cu 50% a impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren în anul fiscal 2014 pentru familiile ale căror venituri nete lunare pe membru de familie se situează între 401,0 lei – 500 lei inclusiv.

Scutirea sau reducerea la plata impozitului pe clădiri se acordă doar clădirilor folosite ca domiciliu de persoanele fizice beneficiare, iar scutirea sau reducerea la plata impozitului pe teren se acorda doar terenului de la adresa de domiciliu pentru persoanele fizice respective, în ambele cazuri o singură dată pentru fiecare contribuabil. Pentru a beneficia de aceste scutiri sau reduceri persoanele îndreptăţite trebuie să depună la primărie o cerere însoţită de documente justificative privind veniturile.

În cazul în care, pe parcursul anului, intervin modificări în ceea ce priveşte veniturile, persoanele fizice beneficiare ale scutirilor sau reducerilor la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri, sunt obligate să înştiinţeze compartimentul de specialitate al Direcţiei Buget, Finanţe, Taxe şi Impozite în cel mult 30 zile de la data modificării respective.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.