Social

Alexăndrenii cu dificultăţi financiare sunt sprijiniţi de municipalitate la plata chiriei, utilităţilor şi impozitelor

Carmen Dumitrescu

E un lucru foarte bine ştiut acela că la nivelul Alexandriei există un număr important de oameni care se confruntă cu reale dificultăţi financiare, oameni care nu-şi mai permit să-şi plătească utilităţile, impozitele sau chiriile. În acest sens, primarul Alexandriei, Victor Drăguşin a avut o iniţiativă pe care a supus-o dezbaterii Consiliului local şi care a devenit, iată, hotărâre de Consiliu local prin care se persoanele care au situaţii dificile, demonstrate în urma unor anchete sociale serioase, pot beneficia de sprijin consistent.

Mai trebuie făcută precizarea că Alexandria este singura reşedinţă de judeţ care oferă astfel de facilităţi oamenilor aflaţi în perioade dificile, lucru cu totul şi cu totul spectaculos, având în vedere şi numărul celor care pot beneficia de astfel de sprijin. În acest moment, sunt 1.200 de familii cu venituri de până în 400 de lei per membru de familie şi în cazul lor, toate debitele neachitate, generatoare de penalităţi, pot fi radiate. Astfel, dacă în urma unei anchete sociale, se face constatarea că oamenii nu au posibilitatea de a plăti, municipalitatea alexăndreană intervine. O altă categorie este reprezentată de persoanele care deţin cu chirie locuinţă din fondul locativ de stat, care nu au plătit la timp conform contractului chiria, li s-au calculat penalităţi şi acestea au fost radiate prin voinţa consiliului local, asta în cazul familiilor care nu au venituri în măsură să acopere aceste cheltuieli, deci venituri de sub 400 de lei per membru de familie. Aceştia nu au de făcut altceva decât să atenţioneze specialiştii primăriei, pentru că beneficiază de scutire totală a plăţii chiriei. Mai mult, cei care au venit pe membru de familie cuprins între 400 şi 500 de lei, beneficiază de ajutor la plata utilităţilor de 50%. Sprijinul municipalităţii este, în unele dintre cazuri, de-a dreptul providenţial, existând un număr important de oameni care sunt lipsiţi de posibilitatea practică de a-şi acoperi nevoile lunare şi se luptă cu o sărăcie lucie, în contextul în care nici piaţa locurilor de muncă judeţeană nu oferă prea multe posibilităţi de ieşire din acest cerc vicios al sărăciei şi şomajului.

2 Comments

  1. observator

    Fanele,ce este greu sa pricepi,in toamna sunt alegeri prezidentiale!Pentru cei de la putere nu exista abuzuri,doar reguli,de ce? daia!

  2. Ca ce chestie?. Care este baza legala?. De ce iau din banii nostrii?. Cum subventioneaza acest lucru?. Sper ca nu imparte costurile cu utilitatile la ceilalti beneficiari de utilitati.Ceilalti de ce nu fac asa ceva nu cumva este o hotarire abuziva?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.