Alexăndrenii au ieşit din case pentru a se prinde în Hora Unirii

Autorităţile locale şi cele de la nivel de judeţ au organizat marţi, 24 ianuarie, ceremonia publică prilejuită de împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române.

La evenimentul ce a avut loc la Monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din municipiul reşedinţă de judeţ, au luat parte prefectul judeţului, Florinel Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Dănuţ Cristescu, şi vicepreşedintele Virgiliu Cocoşilă, cei doi viceprimari ai municipiului Alexandria, Augustin Ioan şi Gică Anghel, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor şi organizaţiilor nonguvernamentale, filialelor veteranilor de război, filialei cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi revoluţionarilor.

Au bifat prezenţa la eveniment şi parlamentarii de Teleorman, astfel că aripa liberală a fost reprezentată de senatorul PNL Eugen Pîrvulescu şi deputatul Mara Calista, în timp ce din rândul social-democraţilor au participat la ceremonia dedicată Micii Uniri deputaţii Valentin Boboc şi Violeta Răduţ.

Cum vremea a fost una destul de prietenoasă, publicul a fost, în acest an, unul numeros. Cu mic, cu mare, alexăndrenii au ieşit din case, pentru a se prinde în Hora Unirii, împreună cu cei care conduc judeţul.

Ceremonia a cuprins slujba religioasă ţinută de un sobor de preoţi ai Episcopiei Alexandriei şi Teleormanului, discursurile autorităţilor locale şi depunerea de coroane, după care toţi cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii.

“În fiecare an, pe 24 ianuarie, ne amintim cu mândrie şi emoţie că la această dată, în 1859, s-au pus bazele statului român modern, prin unirea Ţării Româneşti cu Moldova. Aceasta a reprezentat primul pas important pentru ce avea să se întâmple în 1877, când ne-am proclamat independenţa şi, mai apoi, în 1918, anul Marii Uniri. Conştiinţa naţională, apartenenţa la acelaşi neam, limbă, obiceiuri  şi religie, i-a îndreptăţit pe înaintaşii noştri să-şi ducă la  îndeplinire cel mai de preţ proiect, dându-ne nouă şansa să evoluăm ca o naţiune respectată şi demnă”, a spus prefectul judeţului în cuvântarea sa. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. #rezist says:

    NU VREM PARADA
    VREM AUTOSTRADA
    sa plecam mai repede sa nu mai vedem pomanagii astia pensionari sacosari imputiti care au distrus tara

Leave a Comment

*

code