Economie

Alexăndrenii aşteaptă de la 2014 mai multe locuri de muncă

Locuitorii municipului Alexandria au păşit în anul 2014 cu aceeaşi mare dorinţă pe care 2013 nu le-a îndeplinit-o, chiar dacă nu-şi pun mari speranţe că 2014 o va îndeplini, respectiv crearea de noi locuri de muncă. Oamenii îşi doresc, de asemenea, mai multe activităţi culturale, un cinematograf, pe care este posibil să-l şi aibă, dar şi un oraş mai curat şi mai liniştit.

Cetăţenii speră ca noul an să aducă schimbări în Alexandria. Cel mai mult îşi doresc să se facă progrese în plan economic, având în  vedere că Alexandria, ca de altfel tot judeţul, se confruntă cu o foarte mare rată a şomajului. Oamenii vor să se dezvolte semnificativ piaţa muncii, sperând la creşterea nivelului de trai. Cei mai mulţi spun că Alexandria este la un pas de prăbuşire, dacă nu va creşte ocuparea forţei de muncă, dorinţa principală în 2014 fiind crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru cei tineri. “Îmi doresc şi anul aceasta ceea ce am vrut dintotdeauna pentru oraşul acesta. Vreau să avem locuri de muncă. Să nu mai existe tineri care să stea cu diploma în buzunar şi să nu aibă unde să lucreze, să nu mai plece atât de multă forţă de muncă, nu numai din oraşul nostru, care a îmbătrânit foarte mult prin plecarea tinerilor spre capitală, mai ales, dar şi din ţara nostră, pentru un salariu mai bun”, a spus Iulică Pop.

Ionela Popescu, este în asentimentul majorităţii şi consideră că pe plan economic mărirea numărului de locuri de muncă este extrem de importantă, “vrem mai multe locuri de muncă, mai ales pentru tineri. Este drept că în ultimii ani s-a lucrat şi încă se mai lucrează la infrastructura oraşului, ceea ce este bine, dar în afară de asta mai sunt şi alte lucruri de rezolvat, cum ar fi punerea în aplicare a regulamentului de convieţuire, pentru că dacă nu se pune cineva cu bâta pe nesimţiţi, ăştia niciodată nu vor respecta ce se face, vor distruge în continuare şi vor deranja după bunul plac”, a afirmat alexăndreanca.

Mai multe locuri de muncă şi mai puţini şomeri îşi doreşte şi o doamnă pensionară, care deşi spune că ea nu mai îşi doreşte, personal, decât sănătate, “pentru tineri şi şomeri, în anul 2014, îmi doresc atragerea vreunui investitor mai mare în oraş, care să mai reducă din sărăcia asta, că mă doare sufletul la câţi oameni amărâţi ştiu”, a spus doamna.

Nici pe blogul personal al primarului Victor Drăguşi, alexăndrenii nu s-au sfiit să-şi spună doleanţele, aceştia exprimându-şi încă din primele zile ale anului 2014 nevoile. Astfel, Florin, un cetăţean al municipiului, arătându-se foarte mulţumit de copertinele amenajate în locul garajelor, îl roagă pe primar “să continuaţi programul cu amenajarea parcărilor auto prin ridicarea copertinelor. Eu locuiesc în zona I-urilor şi deşi am loc de parcare închiriat, în foarte multe seri când ajung acasă găsesc locul ocupat. Odată ce ar fi ridicate aceste copertine, sunt convins că s-ar respecta mult mai mult locul de parcare de către ceilalţi şoferi, ca să nu mai vorbesc de faptul că maşinile ne sunt mult mai protejate”.

Alţi alexăndreni care şi-au lăsat mesajele către primar pe blogul acestuia se referă la data la care vor putea fi accesate camerele de supraveghere în grădiniţe, în acest sens primarul spunând că acolo unde acestea au fost montate, părinţii pot solicita parola pentru a se conecta la server. Totodată, alexăndrenii îşi doresc în 2014 continuarea îmbunătăţirii iluminatului public sau amenajarea staţiilor de autobuz. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.