Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Aleşii judeţeni au aprobat indicatorii şi documentaţia tehnico-economică pentru obiectivul de investiţii privind eficientizarea energetică a clădirii Serviciului de Ambulanţă

Cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de joi, 28 septembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor şi a documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii – Creşterea eficienţei energetice a clădirii “Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alexandria”, în faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat de aleşii judeţeni, valoarea totală a investiţiei este de 1.761.210 lei, iar durata de realizare a investiţiei este de 24 de luni, timp în care se vor realiza numeroase lucrări, printre care decopertarea tencuielii şi a finisajelor exterioare, termoizolarea faţadelor clădirii cu polistiren expandat ignifugat de 10 cm, termoizolarea camerelor de la ultimul etaj faţă de pod precum şi a soclului clădirii. De asemenea, se are în vedere realizarea unor lucrări de finisare a faţadelor cu amorsă şi tencuială decorativă, înlocuirea tâmplăriilor existente cu tâmplării PVC şi geamuri de tip termopan şi înlocuirea uşilor exterioare existente cu uşi din tâmplărie şi profile PVC. De asemenea, se va monta o centrală termică cu pompă de căldură şi se va moderniza instalaţia de distribuire a agentului termic.

“UAT Teleorman prin Consiliul Judeţean va depune o cerere de finanţare pentru obiectivul de investiţii – Creşterea eficienţei energetice a clădirii “Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alexandria” în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de intervenţii 3.1 – Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în intituţiile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor Operaţiunea B – Clădiri Publice. Clădirea “Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alexandria”, ce face obiectul prezentului proiect, este amplasată în municipiul Alexandria, str. Libertăţii nr.1. Suprafaţa ocupată de acest imobil se regăseşte în domeniul public al judeţului Teleorman. (…) Obiectivul general al proiectului este creşterea eficienţei energetice a clădirii “Serviciul Judeţean de Ambulanţă Alexandria”, utilizarea surselor de energie regenerabilă şi reducerea emisiilor de CO2. Totodată, se doreşte ca prin acţiunile propuse în cadrul proiectului o mare parte din energie să poată fi economisită prin sisteme de izolaţie, de încălzire, folosirea tâmplăriei PVC şi a geamurilor de tip termopan cu performanţă energetică mare, pentru a crea o clădire cu emisii de carbon reduse, confortabilă accesibilă, sustenabilă cu un necesar minim de energie, aprovizionată din surse de energie regenerabilă şi integrate inteligent într-un sistem energetic flexibil şi cu emisii reduse de carbon”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre. (Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code