Politic

Alegerile locale ar putea fi organizate pe 27 septembrie

Alegerile locale, în urma cărora vor fi aleși primarii, consilierii locali și județeni și șefii de consilii județene, ar putea fi organizate pe data de 27 septembrie, după ce Guvernul a aprobat, în cea mai recentă ședință, proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor locale.

“A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie 2020”, a declarat, la finalul ședinței de Guvern, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Și premierul Ludovic Orban declara, cu câteva zile în urmă, că este de acord cu organizarea alegerilor locale pe data de 27 septembrie. De asemenea, Ludovic Orban îşi exprima convingerea că până pe 27 septembrie răspândirea noului coronavirus se va diminua, astfel încât scrutinul să poată fi organizat fără probleme.

“Obiectivul nostru este să reducem nivelul de răspândire. (…) La nivelul actual de răspândire, cu siguranţă da (se vor organiza alegeri la data stabilită – n.r.). Dar am convingerea că până pe 27 septembrie lucrurile se vor îmbunătăţi semnificativ”, arăta el.

Autoritatea Electorală Permanentă a elaborat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora, care prevede că alegerile locale se vor desfăşura pe 27 septembrie.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.