Alegeri locale parţiale, în trei localităţi din judeţ/ Prezenţa la vot la ora 17.00 a fost de 54.79%

În treisprezece judeţe din ţară au loc, duminică, 5 noiembrie, alegeri locale parţiale, peste 93.000 de persoane fiind aşteptate la urne pentru a-şi alege primarul.

Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00.

În ceea ce priveşte judeţul Teleorman, sunt aşteptaţi la urne 6.988 de alegători cu drept de vot, pentru care au fost deschise nouă secţii de votare în cele trei localități în care se organizează alegeri, respectiv Poeni, Salcia si Cervenia.

Potrivit AEP, la nivelul judeţului, la ora 17.00, prezența la vot a fost de 54.79%.

Astfel, 3.659 de alegători trecuseră pe la secţiile de votare până la ora menționată, iar 149 au votat pe listele suplimentare. De asemenea, urna mobilă a fost solicitată de 21 de ori.

Alegerile locale de duminică se desfăşoară în 17 circumscripţii electorale din judeţele Arad, Botoşani, Cluj, Constanţa, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiş, Vaslui şi Vâlcea.

Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, în localităţile în care se organizează duminică alegeri locale parţiale sunt înscrişi în Registrul electoral un număr de 93.611 cetăţeni români cu drept de vot, inclusiv cei care împlinesc 18 ani în ziua alegerilor.

Ministerului Afacerilor Interne a anunţat că pentru acest scrutin au fost achiziţionate 93.370 de timbre autocolante, 480 de ştampile cu menţiunea “VOTAT” şi 96 de plicuri din plastic transparent, înseriate, prevăzute cu sistem de sigilare, în care vor fi introduse ştampilele după încheierea votării.

Fondurile necesare pentru organizarea alegerilor locale parţiale se ridică la 4,368 de milioane de lei şi sunt alocate din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017.(Violeta Mocanu)

Leave a Comment

*

code