Politic

Alegeri locale 2020: 41.735 de alexăndreni cu drept de vot sunt așteptați la urne/ Dintre localitățile rurale, cei mai mulți alegători sunt la Peretu și Orbeasca

Teleormănenii care vor să voteze la alegerile locale de pe 27 septembrie vor putea să o facă numai în localitatea trecută în buletin, fie cea de domiciliu, fie de reședință (care apare pe viza de flotant, atașată buletinului), potrivit normelor legale în vigoare. În plus, aceștia pot să afle la ce secție de votare sunt arondați consultând site-ul oficial al Registrului Electoral, unde trebuie să completeze numele de familie și codul numeric personal în spațiile aferente de pe site.

„Dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința, după caz”, se arată în Legea nr. 115/2015.

Duminică, 27 septembrie, teleormănenii sunt așteptați, din nou, la urne, pentru a-și alege primarii și președintele Consiliului Județean, precum și consilierii locali și pe cei județeni.

Potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă (Registrul electoral, 25 august), în ceea ce priveşte localităţile urbane, în municipiul Alexandria sunt aşteptaţi la urne 41.735 de alegători, în timp ce în muncipiul Roşiorii de Vede numărul alegătorilor înscriși în Registrul Electoral este de 25.025. De asemenea, în municipiul Turnu Măgurele sunt aşteptaţi la urne 23.340 de alegători, la Videle sunt înscrişi în Registrul Electoral 9.032 de alegători, în timp ce la Zimnicea 12.260 de alegători vor fi aşteptaţi la urne la scrutinul de pe 27 septembrie.

Cât despre localităţile rurale, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă, cei mai mulţi alegători înscrişi în Registrul Electoral sunt la Botoroaga (3.960 de alegători), Ţigăneşti (4.122 de alegători), Islaz (4.155 de alegători), Plosca (4.648 de alegători), Peretu (5.867 de alegători) şi Orbeasca (6.034 de alegători). La polul opus, cei mai puţini alegători din mediul rural înscrişi în Registrul Electoral sunt la Răsmireşti (630 de alegători), Bujoreni (756 de alegători), Necşeşti (859 de alegători) şi Dideşti (935 de alegători).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.