Politic

Alegeri în PDL Alexandria pe 19 octombrie

Carmen Dumitrescu

Este, aşa cum am mai spus, un moment al regrupărilor în politica teleormăneană. Majoritatea partidelor politice fac eforturi pentru a strânge rândurile şi pentru a-şi promova oamenii, în contextul în care anul viitor va fi unul electoral şi atunci va fi necesară identificarea celei mai bune organizări pentru obţinerea rezultatelor scontate. Şi PDL Teleorman se pregăteşte de alegeri în acest moment, luna noiembrie fiind momentul în care la nivel judeţean va avea loc, cel mai probabil, reconfirmarea lui Niţulescu în funcţie. Până atunci, însă, la nivel local se vor produce alte evenimente în cadrul PDL şi aici discutăm despre alegerile din cadrul Organizaţiei Alexandria şi despre alegerile din cadrul Organizaţiei de Femei a PDL Alexandria. În ceea ce priveşte Organizaţia de Tineret a PDL Alexandria, aici alegerile au avut deja loc cu o săptămână în urmă, şeful tinerilor democrat-liberali fiind acum Iatan Mincu, un economist alexăndrean angajat în mediul privat.

În ceea ce priveşte candidaturile pentru şefia Organizaţiei PDL Alexandria, în acest moment listele sunt deschise şi doritorii se pot înscrie în cursă până în miercurea de dinaintea datei de desfăşurare a alegerilor. Tot atunci se va şti exact care vot fi personalităţile de la nivel central ale PDL ce vor dori să fie alături de democrat-liberalii alexăndrreni cu acest prilej. La ora actuală, potrivit actualului preşedinte al PDL Alexandria, Florin Titirişcă, au fost trimise invitaţiile în Biroul Permanent Naţional, însă vedetele au obiceiul de a confirma cu puţin timp înaintea evenimentului, aşa că e prematur să ne lansăm în speculaţii. Până în acest moment, singura candidatură certă la şefia PDL Alexandria este tot cea a lui Florin Titirişcă, care îşi doreşte să fie reconfirmat în funcţie, dar care a precizat că nu l-ar deranja absolut deloc puţină competiţie, ba dimpotrivă, l-ar stimula să se organizeze mai bine.

În ceea ce priveşte alegerile de la nivel judeţean, acolo se pare că ar fi sigură doar candidatura lui Teodor Niţulescu care nu-şi mai doreşte interimatul, ci conducerea deplină a organizaţiei. Şi, mai mult decât atât, el ar fi pregătit să vină cu o veritabilă ofensivă la actuala Putere, dar numai după ce procesul de restructurare şi revitalizare a organizaţiei se va fi încheiat. În acest moment nu se ştiu nici prezenţele marcante de la Conferinţa Judeţeană a PDL din noiembrie, dar surse din interiorul conducerii partidului ne-au declarat că e posibil ca evenimentul să fie unul de excepţie, tocmai graţie invitaţilor celebri care au acceptat, de principiu, invitaţia la manifestare.

În consecinţă, la nivelul organizaţiei locale Alexandria se aşteaptă în acest moment candidaţi care să propună proiecte pentru revitalizarea partidului iar la nivel judeţean se speră că alegerile vor imprima o altă stare de spirit unei Opoziţii tot mai tăcute şi tot mai timide, după eşecul de la alegerile locale şi parlamentare anterioare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.