Politic

ALDE, un nou partid pe eşichierul politic

Ioan DUMITRESCU

Vineri, 19 iunie 2015, la Bucureşti s-au ţinut două congrese de partid, al Partidului Liberal Reformator şi al Partidului Conservator. La Congresul PLR, alături de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu, s-au aflat şi toţi preşedinţii de organizaţii judeţene, printre care şi deputatul teleormănean Calotă Ică Florică, iar la Congresul consevatorilor, alături de preşedintele Daniel Constantin, au fost la fel toţi preşedinţii organizaţiilor judeţene, din Teleorman participând preşedintele PC judeţean Paul Chicu. Ambele formaţiuni politice au decis fuziunea PLR cu PC, dând naştere unei noi formaţiuni politice intitulată ALDE, respectiv Alianţa Democrată; nu se aminteşte nimic în titulatura noului partid de conservatorism sau de liberalism. A avut apoi loc Congresul de fuziune al celor două partide. S-a stabilit că noul partid ALDE să aibă o conducere bicefală, unul de la PLR şi unul de la PC, drept pentru care în judeţul Teleorman organizaţia judeţeană ALDE va fi condusă de Paul Chicu, PC, şi deputatul Calotă Ică Florică, PLR.

Atât Paul Chicu, cât şi Calotă Ică Florică susţin că viitoarea gândire, ideologie va fi una de centru-dreapta, ambele formaţiuni politice având astfel de înclinaţii, de dreapta, dar nu de extremă dreapta.

De asemenea, Paul Chicu şi Calotă Ică Florică, cei doi copreşedinţi ai ALDE, au mai susţinut că Partidul Naţional Liberal s-a îndepărtat mult de alegători şi chiar de sine însuşi. La viitoarele alegeri locale şi parlamentare de anul viitor partidul, ALDE va participa fără să intre în vreo alianţă cu vreo altă formaţiune politică, încercându-şi puterea la mai puţin un an de la apariţie. Avantajul ALDE (Alianţa Democrată), este că cele două partide care au fuzionat, PC şi PLR, au organizaţii judeţene pe care se pot sprijini la alegerile locale şi parlamentare din 2016.

2 Comments

  1. S-au adunat jigodiile la un loc.

  2. Cum e turcu e si pistolul !!!!!!!!!!!!
    Nu exista nici o diferenta intre Paul Chicu si Ica Calota.
    Neseriozitatea si minciuna sunt caracteristicile celor doi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.