Politic

ALDE Teleorman și-a prezentat candidații la primăriile Videle și Turnu Măgurele, în prezența președintelui Călin Popescu Tăriceanu

 

Fostul deputat Lucian Militaru va candida la Primăria Videle, iar consilierul local PNL Georgică Păunescu la Primăria Turnu Măgurele, din partea ALDE, la viitoarele alegeri locale. Anunțul a fost făcut, vineri, de Samuel Calotă, președintele organizației județene a ALDE, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, dar și președintele organizației de tineret, Claudiu Catană. Au fost prezenți la întâlnire și candidații pentru primăriile Alexandria și Roșiorii de Vede, respectiv Marius Rivera Badea și Virgiliu Cocoșilă, dar și consilierul județean Teodor Ogrăzeanu, care a ales să plece din rândurile membrilor PMP pentru a se alătura ALDE Teleorman, partid în care a preluat funcția de secretar coordonator.

Alegeri locale la final de septembrie sau început de octombrie

Organizația din Teleorman a ALDE a cooptat în echipă, în utima perioadă, oameni cu “experiență politică considerabilă”, care pot obține rezultate foarte bune în alegerile locale, a precizat, vineri, la Alexandria, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, liderul ALDE a vorbit și despre alianța pe care formațiunea pe care o conduce o pregătește, pentru alegerile locale și cele parlamentare, împreună cu PSD și PRO România, dar și despre depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban.

“Vreau să subliniez faptul că, de când a preluat conducerea organizației domnul Samuel Calotă, am văzut o dinamizare extraordinară la nivelul organizației, lucru care se materializează și prin aducerea unor oameni care au deja o experiență politică considerabilă și care vor să meargă în viitoarea confruntare electorală alături de noi, ceea ce cred că ne crește considerabil șansele. Sigur că, știți bine, există și o discuție la nivel național, cu PSD și cu PRO România, care să vizeze o alianță politică pentru participarea la viitoarele alegeri lcoale și parlamentare. Și în acest context pot să vă spun că am dat libertate și autonomie organizațiilor lcoale să procedeze cum consideră mai bine. În ALDE sunt județe unde organizațiile se simt foarte puternice și spun că vor să candideze pe liste separate, în alte localități vor merge pe liste comune, iar asta trebuie să decidă liderii locali. Pe mine mă bucură abordarea avută de Samuel Calotă, de a aduce oameni puternici, care pot prin forțe proprii, evident susținuți de organizație (…) Trebuie o echipă în spate care să susțină eforturile candidatului, dar contează foarte mult să ai un candidat care să inspire încredere, care să vină să abordeze problemele pe care cetățenii le consideră de interes major”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce privește depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Orban, Călin Popescu Tăriceanu a spus că cel mai probabil demersul ar trebui să aibă loc undeva la sfârșitul lunii august, iar alegerile locale ar putea avea loc “pe data de 27 septembrie sau în următoarea săptămână din octombrie”. Nu există varianta ca localele să aibă loc în același timp cu parlamentarele, pentru că există o decizie a Curții Constituționale care împiedică organizarea lor simultană, a precizat Călin Popescu Tăriceanu.

2 Comments

 1. #Adevarulinpolitica

  Tot inainte mândri politicieni PSD&ALDE!
  Depuneți moțiune de cenzura şi… declanșați și procedura de suspendare a Președintelui Iohannis, concomitent.
  Să fie Show total!
  PS: În ziua moțiunii, liderii coaliției de la putere din Parlament, să prezinte analiză lu’ Dancila&Co sau sursele de finanțare pentru majorarea pensiilor cu 40% respectiv majorea alocațiilor pentru copii, la Virgula.
  În legea pensiilor din 2018, sunt BANI din CREDITE peste tot:

  http://www.mmuncii.ro/j33/images/Documente/Legislatie/L3-2018.pdf

 2. #Adevarulinpolitica

  Fabu..looo…sss!
  Adică Parlamentul – care, apropos, poate să demită oricând guvernul!!! – „se plânge”:
  Guvernul Orban nu vrea „să bage în seamă Parlamentul”… Uluitor… i-au votat cu două mâini acum patru luni sperând din suflețelul lor, să-și frângă gâtu’ cu pandemia… Asta, la cateva luni după ce îi trântiseră la pământ, pe aceeași prin moțiune de cenzura… Unde? In Parlament!
  Și-au ținut degetele încrucișate la spate, în timp ce căinau poporu’ de numa’-numa’:
  „Vai câți morți! Vai, dar, testați-testați-testați! Vai ce de contaminați! Medici eroi din linia întâi, suntem cu voi!” – în timp ce se rugau să moară cât mai mulți, ca să-i poată pune în cârca Guvernului, și acum… ce fac?
  „O să facem o plângere la Curtea Constituțională și o să vă pună ei la colț pe coji de nucă”
  Depunem moțiune de cenzura în August, dacă nu măriți pensiile cu 40%!
  Hotararile Guvernului stabilesc modul în care legile vor fi efectiv puse in aplicare -Cnf art.108 Constitutie „(4), sunt modificate în Parlament de Agramați- deși se dau mari și tari ‘politicieni la școala vieții’.
  Am dat Legea pensiilor, iar Guvernul, face și drege prin OUG- Cretinilor OUG nu poate modifica o lege organica!
  Fac legi în Parlament, fără sa menționeze sursa de finanțare, “pentru ca putem”, deși exista lege de ei, votată!
  Urlă dimineața, la pânz discuta cu specialiștii, iar seara sunt epuizati de Ludovic Orban!
  Cetățenii nu se regăsesc în această echipă -sunt prea Ocupați cu munca in zadar!
  WOW, sa ne trăiască aleșii națiunii!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.