Politic

ALDE merge cu liste proprii în alegerile locale/ Samuel Calotă: “Postelectoral putem face alianțe cu oricine”

ALDE Teleorman merge cu candidați și liste proprii la alegerile locale din acest an, atât în ceea ce privește primăriile și consiliile locale, cât și Consiliul Județean, o alianță preelectorală cu PSD și PRO România, așa cum fusese discutată în ultima perioadă, fiind foarte puțin probabilă în actualul context. Anunțul a fost făcut de președintele ALDE Teleorman, joi, într-o conferință de presă, în cadrul căreia Samuel Calotă a declarat și că va deschide lista de candidați pentru Consiliul Județean și, implicit, va candida pentru funcția de președinte al instituției. Despre motivul care a dus la decizia de a merge cu liste proprii în alegerile locale, Samuel Calotă a precizat că a luat în calcul atât faptul că, la nivel național, nu s-a luat încă nicio decizie în ceea ce privește încheierea unei alianțe preelectorale, însă mai greu a atârnat faptul că, în vizitele făcute în localitățile din județ, a constatat că social-democrații îi racolează oamenii, în special aleșii locali (primari, viceprimari și consilieri locali).

“Am decis să candidez la președinția Consiliului Județean din partea ALDE. În urmă cu două săptămâni făcusem un anunț prin care comunicam teleormănenilor că vom merge cumva într-o alianță, însă văzând că nu se întâmplă nimic pe scena politică legat de respectiva alianță, am decis să candidez singur la președinția Consiliului Județean și să deschid lista de consilieri județeni, împreună cu colegii mei, în primul rând cei care vor candida pentru municipii și orașe, iar apoi și cu alți colegi de-ai noștri.(…) Nu avem cum să admitem și să acceptăm să fim parteneri într-o competiție electorală împreună cu un partid care ne ia puținii oameni pe care acest partid îi are și mă refer aici la cei care ocupă fotolii de primari, viceprimari sau consilieri locali. Merg prin județ și mă întâlnesc cu consilieri locali ai ALDE, stau de vorbă cu ei și îmi spun că ei candidează de la PSD. Astfel de replici am primit în multe localități și de asta spun: să nu ne mai uităm în curtea vecinului, dacă vrem să fim parteneri. Să ne identificăm bine adversarii politici și să încercăm să luăm de la ei și nu de la partenerii de coaliție, pentru că atunci noi vom privi ca adversari politici pe oricine cu care nu avem o alianță preelectorală”, a precizat președintele ALDE Teleorman.

După alegeri, însă, la nivelul județului, din punctul de vedere al conducerii ALDE, orice variantă de alianță este posibilă, inclusiv o alianță cu PNL, a explicat Samuel Calotă.

“Discuțiile rămân deschise cu toate forțele politice angrenate în alegerile viitoare, noi putem să fim parteneri cu oricine ne armonizăm programele de alegeri.(…) Dacă m-aș exprima în termeni medicali, aș spune că fiziologic, după cum a fost în ultimii ani, ALDE înclină către o alianță cu PSD și eventual și PRO România. Însă postelectoral pot să spun că nu ne vom lipsi de un viceprimar într-o comună, doar de dragul iubirii noastre cu PSD, ca să spun așa, asta nu se va întâmpla”, a precizat președintele ALDE Teleorman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.