Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

ALDE cere aplicarea Legii cooperaţiei agricole/ Deputatul Calotă Ică: “Asocierea ar crea multe avantaje producătorilor agricoli”

Legea cooperaţiei agricole, votată de Parlament în luna iunie a anului 2016 şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis o lună mai târziu, vizează stimularea producătorilor individuali care se asociază în cooperative agricole. Potrivit prevederilor legii 164/2016, cea mai consistentă facilitate fiscală acordată fermierilor se referă la scutirea de impozitul pe profit timp de 5 ani, care se aplică atât pentru cooperative nou înfiinţate, cât şi pentru cele existente, indiferent de cifra de afaceri, dacă integrează producţia cu procesare. Pentru cooperativele agricole care au doar producţie se aplică scutirea de impozit până la limita de 2 milioane euro cifră de afaceri.

De asemenea, se mai aplică şi scutirea de impozitul pe venit pentru micro-întreprinderile care aderă la cooperative, dar şi scutirea de impozit pe norma de venit pentru persoanele fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale care aderă la cooperativele agricole. Scutirea de impozit pe proprietate pentru bunurile aferente producţiei valorificate prin cooperative şi scutirea impozitului pe arenda pentru terenurile date în arendă cooperativelor agricole sunt, de asemenea,printre facilităţile prevăzute de legea cooperaţiei agricole.

La mai bine de un an de la promulgare, deputatul ALDE de Teleorman, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice încă din anul 2012, de la câştigarea primului mandat în camera inferioară a Palamentului, cere aplicarea prevederilor legii cooperaţiei agricole.

“Agricultura este şansa României! Legea 164/2016 trebuie să fie aplicată dacă vrem ca producătorii agricoli români să facă faţă competiţiei cu cei europeni, iar noi, românii, să avem acces la produse româneşti de calitate. Ca membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, alături de colegii din ALDE, am pus la punct şi promovat Legea 164. Aceasta prevede reglementări ce stimulează fermierii să se asocieze în forme cooperative moderne de producţie.

Asocierea ar crea multe avantaje producătorilor agricoli. De la scutiri de la plata impozitului pe profit, până la scutiri de la plata impozitului pe venit, a impozitului pe proprietate a bunurilor imobile şi a celui pe arendă”, a declarat deputatul ALDE de Teleorman Calotă Florică Ică. (Violeta Mocanu)

3 Comments

  1. dan says:

    La PSd daca nu esti prost nu ai ce cauta in conducere.Pai ica asta nici sa spele closete in occident nu l-ar angaja nimeni, si in Romania face legi.De ce nu-l pune ministrul culturii/?

  2. fane says:

    In teleorman exista o vorba ,,scoalate p.. ca te tai,, cam asta i se potriveste lui ica. Mai bine taci si asteta sa-ti treaca mandatul ca nu te vede nimeni.

  3. ion says:

    Ce caricatura de om a ajuns la senat,nu este in stare sa lege doua cuvinte nici cu sfoara….scoate doua silabe o data la 6 luni ,si alea in limba pasareasca

Leave a Comment

*

code