Eveniment

Alarmă în Gara Videle

IMG-20150217-WA0000Marţi dimineață, la ora 10.35, pe numărul unic de urgență 112, o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un vagon cisternă, aflat în Gara CFR Videle.

Pentru stingerea acestuia, la fața locului s-au deplasat rapid două echipaje de pompieri, formate din 11 subofițeri și un ofițer, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă. La sosirea forțelor de intervenție s-a constatat faptul că vagonul cisternă era poziționat la o distanță destul de mare față de stația de călători, aproximativ 2 km, nepunând astfel în pericol viețile oamenilor, însă se afla în apropierea altor vagoane cisternă ce erau folosite pentru transportarea produselor petroliere, existând pericolul propagării flăcărilor la acestea.

Incendiul a fost localizat și lichidat după aproape 45 de minute de intervenție, fiind salvate bunuri materiale de peste 300000 de lei.

Din primele cercetări efectuate la fața locului pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs din vina unor muncitori care au efectuat lucrări de tăiere prin sudură la vagonul cisternă, fără a respecta normele de protecție. Menționăm că vagonul incendiat avea resturi de păcură depuse în interior, favorizând aprinderea focului. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime.

IMG-20150217-WA0001

IMG-20150217-WA0005IMG-20150217-WA0003

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.