Ajutoare de urgență pentru trei familii nevoiașe din Rădoiești

Trei familii nevoiașe din localitatea Rădoiești au primit ajutoare de urgență din partea autorităților județene, care urmare a acordului de parteneriat între Județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația SERA ROMANIA. La domiciliile celor trei familii nevoiașe s-a deplasat marți, 2 octombrie, și președintele Consiliului Județean Dănuț Cristescu, unde a discutat cu părinții și le-a dus micuților alimente și hăinuțe.

“Am vizitat mai multe familii aflate în dificultate în localitatea Rădoiești, cărora le-am oferit sprijin în vederea creșterii și educării copiilor în familie: familia Marinescu Justinian Nicolae și Marinescu Alina Florina, care au împreună 5 copii, doamna Dragu Ștefania, familie monoparentală cu 3 copii (2 minori) și familia Șerban Marilena și Cazan Viorel, cu 9 copii. Depășind o multitudine de probleme de natură financiară, cu care aceste familii domiciliate în comuna Rădoiești s-au confruntat, riscul ca acești copii să fie abandonați a fost eliminat prin ajutorul urgent primit ca urmare a Acordului de parteneriat între Județul Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Fundația SERA ROMANIA. Sprijinul a constat în punerea la dispoziția familiilor în cauză a diverselor măsuri urgente de protecție, monitorizare și diverse forme de sprijin material și financiar”, a spus președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.

Prima familie a primit de la autoritățile județene lemne de foc, două containere C1 modulare tip dormitor, dotate cu sobă cu plită, sobă simplă, paturi,dar și materiale sanitare. De asemenea, pentru familie au mai fost achiziționate, prin același parteneriat, materiale de construcții necesare pentru turnarea unei platforme în vederea stabilizării containerelor, a mai precizat Dănuț Cristescu.

Pentru cea de-a doua familie au fost achiziționate, pe lângă un container de dormit, materiale de construcții necesare pentru turnarea unei platforme, în vederea stabilizării containerelor.

Cele două familii au mai primit și materiale de construcții și trei containere tip locuință, cu grup sanitar.

“Celei de-a treia familii, Șerban Marilena și Cazan Viorel, care au împreună 9 fete, au primit urgent obiecte de mobilier – șifoniere, paturi, saltele, birouri și scaune, aragaz și mașină de spălat, sobă din teracotă, covoare, dar și lenjerii, ghiozdane și rechizite școlare pentru cei mici”, a mai spus președintele Consiliului Județean, care a precizat și că, în prezent, cele trei familii se află în monitorizare, iar copiii nu mai sunt în risc de a fi abandonați.

Leave a Comment

*

code