Social

Ajutoare cu parfum de şpagă la Cervenia

Carmen Dumitrescu

În perioada în care judeţul era cuprins de viscol şi codul portocaliu era principala preocupare a autorităţilor, locuitorii comunei Cervenia primeau ajutoare alimentare. În mod evident, oamenii din comună nu au fost deranjaţi de sprijinul oferit de autorităţi, dar mulţi dintre ei s-au întrebat care e motivul pentru care ei sunt sprijiniţi astfel, în timp ce alte localităţi, aflate într-o situaţie mult mai gravă, nu primeau nimic. Aşa că generozitatea celor de la primărie i-a îngrijorat pe mulţi, aceştia crezând că autorităţile locale au cunoştinţă despre o situaţie dificilă pe care nu doreau să o facă încă publică. Mai mult, o mare parte a oamenilor de acolo au întrebat care sunt motivele pentru care primeau ajutoare alimentare şi li s-a spus, se pare, că e vorba despre un sprijin din partea Guvernului. În aceste condiţii, am discutat cu subprefectul Carmen Daniela Dan despre motivele pentru care numai comuna Cervenia beneficiază de ajutoare guvernamentale, însă răspunsul acesteia ne-a suprins. Subprefectul a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că încă s-ar mai distribui ajutoare guvernamentale şi, cu atât mai mult, că în comuna Cervenia nu este o situaţie deosebită sau mai gravă decât în alte localităţi din Teleorman, deci distribuirea de ajutoare nu era justificată.

Contactat telefonic, primarul comunei a declarat că ajutoarele, constând în pâine, apă şi miere erau, de fapt, o iniţiativă de-a sa personală şi că banii ar fi provenit din propriul buzunar. Dar prin comună circulă zvonul că, de fapt, lucrurile sunt ceva mai complicate de atât şi că în spatele iniţiativei stă un om de afaceri alexăndrean, care are în zonă afaceri şi doreşte să-i determine, prin astfel de gesturi, pe oameni să-şi vândă pământurile. Mai mult, relaţia bună dintre primarul comunei şi omul de afaceri este cunoscută de toată lumea şi sunt persoane din localitate care declară, cu mâna pe inimă, că, în fapt, comuna este condusă de omul de afaceri respectiv.

Evident, e foarte posibil ca ajutoarele să fi convins pe o parte a oamenilor din comună şi să fi devenit mai binevoitori faţă de cei care s-au arătat generoşi în vremuri grele, dar sunt şi persoane indignate de felul în care se procedează, această prietenie dintre autorităţile locale şi omul de afaceri respectiv fiind de-a dreptul nepotrivită, în contextul în care autorităţile par a face jocurile unui individ interesat de îmbogăţire. În mod corect, suprefectul Carmen Daniela Dan s-a interesat dacă ajutoarele respective nu erau cumva ajutoarele alimentare europene, ţinute mai mult timp de către autorităţile locale, pentru a fi distribuite într-un moment-cheie. Deşi nu s-a reuşit elucidarea acestei situaţii, distribuirea ajutoarelor fiind încheiată în judeţ la acest moment, cel puţin oficial, se pare că printre ajutoarele alimentare de la UE se găsea şi mierea de albine, aliment pe care o mare parte a cervenenilor l-au primit printre ajutoarele asumate în perioada codului portocaliu de viscol şi ninsoare de către primarul lor, generos până în măduva oaselor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.