Economie

AJOFM Teleorman – Precizări privind completarea corectă a documentelor pentru șomaj tehnic

Incepand cu data de 01 mai 2020, AJOFM Teleorman a inregistrat cronologic cererile pentru somajul tehnic aferente lunii aprilie. Pentru dosarele verificate si care au fost corect intocmite, s-au facut deja ordinele de plata. Depunerea documentelor se face EXCLUSIV pe platforma https://aici.gov.ro/home

Documentele care se completeaza se descarca doar de pe platforma si sunt editate în format pdf inteligent, pentru a ajuta angajatorii in completarea corecta a documentelor. AJOFM Teleorman face urmatoarele precizari, pentru evitarea greselilor: calculul indemnizatiei aferente lunii aprilie se va face tinand cond ca luna aprilie a avut 20 zile lucratoare; cuantumul indemnizatiei solicitate se face de catre formularul pdf inteligent, fiind necesara doar introducerea datelor referitoare la salariu, data suspendare, numar zile suspendate; sumele vor fi completate fara zecimale, suma totala fiind identica atat in table, cat si in cerere; documentele vor fi semnate de catre reprezentatul legal/administrator/direct (olograf sau electronic); datele de contact trebuie să fie de actualitate pentru a putea lua legatura cu reprezentantul legal; contul IBAN in care se vireaza indemnizatia pentru somajul tehnic trebuie sa fie deschis pe numele angajatorului la o banca comerciala; documentatia se transmite o singura data, nefiind posibila incarcarea multipla; în eventualitatea in care sunt constatate erori in momentul verificarilor, reprezentatul legal va fi contactat pentru remedierea acestora si retransmiterea documentelor; se va acorda atentie in completarea campurilor din cadrul documentatiei (CNP angajat, data suspendarii CIM, articol suspendare, salariu, etc;).

Accesand https://aici.gov.ro/docs/Ghid-de-Utilizare.pdf puteti vizualiza un Ghid de utilitate al platformei, pentru depunerea cu usurinta a solicitarilor.

Relatii suplimentare se pot obtine la tel: 0247/310155, email: ajofm@tr.anofm.ro, si/sau pe site-ul institutiei: https://www.anofm.ro/index.html?agentie=Teleorman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.