Social

“Ai carte, ai parte” este mesajul transmis de vicepremierul Liviu Dragnea elevilor la Alexandria şi Turnu Măgurele

Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” din muncipiul Alexandria a avut oaspeţi importanţi la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, organizată ieri, 16 septembrie. Alături de elevii şi profesorii unităţii de învăţământ, la acest important eveniment au fost prezenţi vicepremierul Liviu Dragnea, europarlamentarul Viorica Dăncilă, Gigel Paraschiv şi Ioan Augustin -secretari de stat în Ministerul Educaţiei, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, primarul municipiului Victor Drăguşin, inspectorul şcolar general, Valeria Gherghe.

Vicepremierul Dragnea şi-a motivat alegerea de a participa la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica”, în primul rând pentru că este o unitate de învăţământ de referinţă din oraşul în care locuieşte, în al doilea rând pentru că împreună cu primarul municipiului Victor Drăguşin, avea faţă de aceasta o promisiune mai veche pe care nu a respectat-o, respectiv realizarea unei săli de sport moderne, şi a folosit acest prilej pentru a aduce vestea că a fost aprobată finanţarea acestei investiţii, mai mult decât atât, odată cu construirea noii săli de sport fiind aprobată şi reabilitatea în totalitate a curţii şcolii. Cel de-al treilea motiv care l-a determinat să participe la această festivitate este faptul că ambii săi copii sunt absolvenţi ai acestei unităţi de învăţământ, a mai spus Liviu Dragnea.

La deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional “Al. D. Ghica” a mai participat şi Irina Socol, reprezentanta SIVECO România, prezenţa acesteia nefiind deloc întâmplătoare. Unitatea de învăţământ este beneficiara unui program pilot privind dotarea şcolilor cu laboratoare virtuale intitulat “Clasa viitorului”. Astfel, liceul este primul din judeţ care are un astfel de laborator, şi al doilea din ţară care beneficiază de aplicaţia SIVECO, deocamdată. Clasa viitorului este un laborator în care elevii au posibilitatea să realizeze proiecte virtuale. Este dotată cu o masă multi touch, o masă interactivă a cărei valoare este de aproximativ 7000 de euro, 25 de tablete şi 2 calculatoare. Elevii pot efectua experimente de fizică, chimie sau biologie. Proiectul este implementat de SIVECO şi Ministerul Educaţiei şi, potrivit vicepremierului, sunt şanse ca începând de anul viitor să fie implementat acest sistem toate şcolile din România.

Vizita vicepemierului Liviu Dragnea în Teleorman a continuat la Turnu Măgurele, unde a participat la deschiderea anului şcolar la Colegiul Naţional “Unirea”, unitate de învăţământ în care acesta a absolvit cursurile liceale. Un alt motiv pentru care a ales Colegiul Naţional “Unirea” a fost şi inaugurarea călidirii în care acesta funcţionează, după ce a fost reabilitată şi, nu în ultimul rând, pentru că la acest moment, unitatea de învăţământ deţine primul loc în judeţ, atât în ceea ce priveşte rezultatele la Bacalaureat, cât şi cele la admiterea în clasa a IX-a. Liviu Dragnea a fost întâmpinat de conducerea şcolii, elevi, profesori, primarul municipiului Dănuţ Cuclea, parlamentarii Cătălina Ştefănescu, Nicolae Mohanu şi Adrian Simionescu, dar şi de foştii profesori care acum sunt pensionari.

Atât la Alexandria, cât şi la Turnu Măgurele, mesajul pe care Liviu Dragnea l-a transmis elevilor a fost să creadă în zicala “Ai carte, ai parte” şi să îşi dea toată silinţa pe parcursul celor patru ani de liceu, pentru că este o perioadă esenţială în formarea lor ca oameni.

“Chiar dacă în ultimii 20 de ani s-a răsturnat ierarhia valorilor, eu cred în continuare, cu tărie, că dacă ai carte, ai parte. Niciodată nu o să vedeţi un om învăţat care moare de foame. Temelia pentru fiecare destin este însă în liceu”, a spus Liviu Dragnea. (M.D.)

2 Comments

  1. Nu, stimabile. se refera la faptul ca daca ai carte ai parte de COPY-PASTE a acesteia. Ghici de catre cine???

  2. Ai carte???La Dragnea????Cred ca la Popa de trefla se refera!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.