Economie

Agricultorilor care au avut de suferit din cauza calamităţilor li se reduce norma de venit din activităţi agricole

În Monitorul Oficial din 25 martie 2015 s-a publicat un act normativ ce stabileşte o procedură de reducere a normei de venit în cazul persoanelor fizice sau asocierilor fără personalitate juridică ce desfăşoară activităţi agricole pentru culturile afectate de fenomene meteorologice nefavorabile.

Legea nr. 54/2015 completează prevederile Codului fiscal cu privire la stabilirea venitului anual din activităţi agricole pe bază de norme de venit, adoptând o procedură de reducere a normei de venit pentru producţia agricolă afectată de fenomene meteorologice nefavorabile.

Constatarea pagubelor şi evaluarea pierderilor se face la cererea persoanei fizice sau a asocierilor fără personalitate juridică interesate, de către o comisie numită prin ordin al prefectului judeţului Teleorman, la propunerea directorului executiv al DADR.

La nivel local, comisia va fi formată dintr-un reprezentant al primăriei de pe raza localităţii unde se află culturile calamitate, un specialist al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, un reprezentant al direcţiei agricole judeţene şi un reprezentant al direcţiei generale regionale a finanţelor publice din cadrul ANAF. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.