Economie

Agricultorii teleormăneni se pregătesc de campania de primăvară

Agricultorii din judeţul Teleorman au început deja lucrările agricole de primăvară. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură, teleormănenii au la dispoziţie aproape 210.000 de mii de hectare de pământ pentru însămânţarea culturilor din primăvară.

Odată cu venirea primăverii, agricultorii din judeţul Teleorman au început deja lucrările agricole specifice acestei perioade. Majoritatea a făcut ultimele revizii la tractoarele şi utilajele agricole din dotare, s-au aprovizionat cu seminţe, cu îngrăşăminte chimice şi erbicide pentru ca şi campania de înfiinţare a culturilor cerealiere, de legume şi plante de nutreţ să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Conform reprezentanţilor Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, la nivelul judeţului suprafaţa totală de teren agricol programată înfiinţării culturilor de primăvară este de circa 210.000 de hectare. Agricultorii teleormăneni îşi propun să însămânţeze în această campanie agricolă o suprafaţă de aproximativ 4.500 hectare cu orzoaică de primăvară, 15 000 de hectare vor fi cultivae cu legume de câmp şi solarii, iar pe o suprafaţă de 25.000 de hectare vor fi cultivate plante de nutreţ.

Potrivit agricultorilor, interesul cel mai mare în această campanie agricolă va fi pentru cultura de floarea soarelui, în acest an floarea soarelui va fi cultivată pe 85 000 de hectare, iar locul imediat următor ca suprafaţă cultivată va fi ocupat de porumb, care se va însămânţa pe o suprafaţă de aproximativ 80.000 de hectare. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.