Economie

Agricultorii din judeţul Teleorman sunt în plină campanie agricolă de toamnă

TRACTOARELucrările de însămânţare a culturilor de grâu, orz şi rapiţă sunt în toi în judeţul Teleorman, cu toate că însămânţarea acestora a fost întârziată puţin de condiţiile meteorologice. Până acum, pe teritoriul judeţului au fost semănate peste 138.000 de hectare cu grâu, rapiţă şi orz.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei pentru Agricultură Teleorman, Stelian Găină, până în momentul de faţă au fost semănate 138.350 hectare de pământ. Agricultorii au profitat de timpul care le-a permis să demareze arăturile de toamnă şi însămânţarea pământului. Pe teritoriul agricol al judeţului au fost semănate 40.150 ha rapiţă din totalul de 49.200 ha, ceea ce reprezintă 82% din suprafaţa propusă, 26.380 ha orz din totalul de 31.800 ha, ceea ce reprezintă 83% din suprafaţa propusă şi 71.820 ha grâu din totalul de 171.000 ha, ceea ce reprezintă 42% din suprafaţa propusă. Campania agricolă de toamnă se desfăşoară pe parcursul lunii octombrie, iar dacă agricultorii nu reuşesc să însămânţeze pământul în această perioadă riscă să înregistreze pierderi foarte mari la culturi.

Campania de recoltare la porumb şi floarea soarelui se apropie de sfârşit

În paralel cu aratul şi semănatul culturilor de toamnă, pe teritoriul judeţului se derulează campania de recoltare a culturilor prăşitoare, care se apropie de final. Au fost recoltate trei sferturi din culturile de porumb din cele 74.290 hectare cultivate, fiind obţinută o producţiei medie de 4.250 kg la hectar, iar cultura de floarea soarelui a fost recoltată în procent de 98% din totalul suprafeţei cultivate, fiind obţinută o producţei medie la hectar de 2.430 kilograme. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.