Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Agenţii economici care au angajat zilieri, controlaţi de ITM

În ultima perioadă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman a derulat 29 de acţiuni de control privind exercitarea unor activităti ocazionale, desfăşurate de zilieri, în cadrul Campaniei naţionale privind modul de respectare a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi ocazionale desfăşurate de zilieri, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

În timpul verificărilor, inspectorii muncii au urmarit cu precădere durata activităţii ocazionale care poate fi prestată de zilieri, respectarea prevederilor legale cu privire la înfiinţarea, completarea şi prezentarea registrului de evidenţă a zilierilor, dovada plăţii remuneraţiei cuvenite zilierului şi înregistarea în registrul de evidenţă a tuturor zilierilor utilizaţi. De asemenea, s-a urmărit şi modul în care beneficiarii respectă prevederile legale cu privire la informarea zilierului cu privire la activitatea pe care urmează să o desfăoare, modul in care se asigură securitatea şi sănătatea în muncă, instruirea zilierilor înainte de începerea activităţii, punerea la dispoziţia acestora a echipamentelor de muncă adecvate, precum şi comunicarea către ITM a evenimentelor în care au fost implicaţi zilieri.

Campania derulată de ITM Teleorman a fost motivată de acţiunile de control anterioare, în cadrul cărora au fost identificate deficienţe ca lipsa registrului de evidenţă a zilierilor, plata la negru a acestora şi utilizarea zilierilor în alte sectoare de activitate. În urma controalelor desfăşurate de inspectorii muncii în cadrul campaniei derulate recent a fost aplicată o singură amendă, în valoare de 3000 de lei. (Violeta Mocanu)

1 Comment

  1. Arnautu says:

    Esti corect,declari munca zilierilor si gata…controlul este la tine. Oare de ce nu se verifica firmele de paza care tin oamenii la munca 24 de ore cu 48ore liber-Nova Force la fabrica de FBS Prestige din Alexandria,etc
    Echipele de control sa-i verifice la interval de 14-16 ore si vor da de aceiasi oameni la paza-lucreaza de la ora 7 la ora7 a dua zi. Cazul nu este singular mai toate firmele de paza lucreaza asa.

Leave a Comment

*

code