Politic

Adriean Videanu a fost reţinut de DNA

Joi seară, procurorii DNA l-au reţinut pe Adriean Videanu, în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica. Surse judiciare au declarat că Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, ar fi ridicat pe 25 februarie 2014, în mod abuziv, sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu la SC Titan Mar SA.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, potrivit surselor citate.

Sechestrul asupra acţiunilor sale a fost pus în dosarul în care Videanu este cercetat de DIICOT, alături de alte persoane, pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 de dolari şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi să obţină foloase necuvenite, de 277.000 de lei, prin înstrăinarea lor.

Astfel, a rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat, au mai arătat sursele citate.

Videanu, a venit, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat pentru a fi audiat, în contextul în care numele lui ar fi fost menţionat de fostul ministru Gabriel Sandu în declaraţiile date de acesta în dosarul Microsoft.

3 Comments

  1. Imi pare rau ca ,,,NU AM FOST ASCULTAT,,,,,de 20 de ani tot va scriu despre MILIARDARII POLITICI,toti au facut bascalie de parerea mea,acun cei ce au VOTAT IMPOTRIVA PROPUNERII MELE,din 500 de delegati,499 au VOTAT IMPOTRIVA SCOATERII DIN PARTID A ACESTOR
    MILIRDARI POLITICI,,,,,,au votat in final,,,,,,C A T U S E si
    mai urmeaza inca MULTI LACOMI POLITICI din toate partidele ce s-au
    perindat pe la guvernare de 25 de ani,,,,un RASU-PLANSU !,,,,,,,

  2. @Poporogel, ai fi fost credibil daca continuai lista si cu cei din tabara adversa,altfel poti fi banuit de rautacisme!

  3. NITULESCU, ALMAJANU, FIERASCU, AMARIEI, TITIRISCA, urmati!!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.