Eveniment

Adrian Simionescu și Marian Fișcuci, audiaţi la DNA. Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale

DDSC_4689Leputatul Adrian Simionescu și omul de afaceri Marian Fișcuci au fost aduși, joi, la DNA cu mandat, pentru audieri în dosarul în care miercuri au fost efectuate percheziții în județele Teleorman, Giurgiu și Ilfov. Potrivit unor surse judiciare, cei doi urmează să fie puși sub învinuire.

Procurorii DNA susțin că există suspiciuni de săvârșire a unor infracțiuni de corupție și de evaziune fiscală cu componentă transfrontalieră, prejudiciul la bugetul consolidat al statului fiind de 5.005.082 lei, reprezentând TVA  de plată.

Sursele citate precizează că ar fi vorba de achiziționarea din spațiul intracomunitar de utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, care ar fi fost livrate beneficiarilor, firme românești, însă printr-o societate bulgărească fictivă.

În perioada 2012 – 2014, suspectul Fişcuci Marian, prin SC PROINVEST SRL, a achiziţionat din spaţiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor – firme româneşti. În acest lanţ economico – financiar, a introdus o verigă fictivă, respectiv firma bulgărească FAN SPEED Nikopole căreia îi erau livrate utilajele agricole, iar aceasta le livra beneficiarilor finali din România.

În cursul anului 2014, suspectul Simionescu Adrian Constantin, deputat în Parlamentul României, prin demersurile efectuate, direct sau cu sprijinul altor persoane, a controlat întreaga activitate comercială a două societăți comerciale, una dintre ele fiind FAN SPEED Nikopole.

Potrivit datelor existente în cauză, suspectul Simionescu Adrian Constantin a realizat în mod efectiv activităţile de administrare a celor două firme, el fiind atât factorul decizional în respectivele societăţi comerciale, cât şi administratorul “de facto”, realizând atribuţiile specifice administratorului.

Deputatul Adrian Simionescu a susținut, joi, la ieșirea din sediul DNA, că nu are niciun amestec în dosarul de corupție pentru care a fost adus cu mandat la audieri și că nu deține nicio societate, ci este doar acționar.

„Eu nu dețin o societate, sunt acționar la o societate. Nu e a mea”, a afirmat parlamentarul, adăugând că în niciun caz nu e vorba de bani negri.

Deputatul a subliniat că a fost luat de acasă, de la Turnu Măgurele.

Referitor la o posibilă demisie din Parlament în cazul în care se va cere ridicarea imunității, Simionescu a replicat: „Să ajungem acolo. Vorbim înainte?”.

El a negat că ar avea vreo implicare sau vreun amestec și a spus că nu s-a luat vreo măsură judiciară față de el. Simionescu a refuzat să facă alte declarații, motivând că este obosit.

Anterior, de la DNA a ieșit și omul de afaceri Marian Fișcuci, care a refuzat să facă declarații presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.