Politic

Adrian Simionescu, experiment de parlamentar

Ioan DUMITRESCU

Turneanul Adrian Simionescu, deputat social-democrat, pare a fi un parlamentar liniştit, chiar prea liniştit. În doi ani şi jumătate de mandat, deputatul Simionescu a luat doar de trei ori cuvăntul de la înalta tribună a Camerei Deputaţilor, a făcut doar două declaraţii politice, şi a participat doar la trei iniţiative legislative, în rest tăcând îndelung.

Deputatul Adrian Simionescu face parte din Comisia de administraţie publică şi amenajare a teritoriului, dar şi din grupul de prietenie cu Republicile Belarus şi Bulgaria. Pe perioada mandatului de parlamentar, deputatul Adrian Simionescu nu a reuşit să se îmbogăţească; nu are decât 0,12 hectare în Bragadiru şi un hectar de pământ arabil în Turnu Măgurele. Nici cu casele nu stă prea bine deputatul Simionescu, nici cu pământul: are doar un apartament de 79 metri pătraţi în municipiul Turnu Măgurele, şi încă o casă la curte de 168 metri pătraţi. Ca un nostalgic, deputatul Adrian Simionescu are încă o maşină tip Aro, din 1992, dar şi un Ford Scorpio din 1998. Altfel, deputatul Adrian Simionescu pare a fi un pic înglodat în datorii, având credite de 78.106 euro şi încă un credit de 47.613 lei, datorii pe care, dacă strânge un pic punga, le va achita deputatul Adrian Simionescu din venitul său de parlamentar de 58.908 lei pe an de la Cameră, şi poate şi cu ajutorul soţiei care aduce şi dânsa în casă 8.724 lei pe an.

Altfel, deputatul Adrian Simionescu a făcut experimentul de parlamentar, rămâne de văzut dacă îşi mai doreşte un mandat, în cazul în care partidul îl agreează, şi va mai avea loc pe listă, fiindcă următoarele alegeri parlamentare se pare că vor avea loc pe liste de partid, nu uninominal, experiment de altfel sortit eşecului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.