Politic

Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman: “Actualul Guvern nu mai are nicio șansă să adopte un program social-economic în care populația să aibă încredere”

Domnule Gâdea, se pare că viața politică devine din ce în ce mai agitată și nesigură pentru populație. Haosul din pandemie să fie de vină?

– Bineînțeles. Actualul Guvern nu mai stăpânește situația pandemică din țară pentru că, pe de o parte, nu a reușit să aibă un dialog constructiv cu populația, mai ales cu grupurile care contestă existența acestui virus, iar pe de alta, nu a adoptat un program adecvat de măsuri în care populația să aibă încredre . Ca urmare, oamenii nu vor să mai asculte de autoritățile responsabile cu măsurile de contracarare a efectelor devastatoare ale coronavirusului. Fiecare cetățean se limitează la mască, spălatul pe mâini și dezinfecție, evitarea aglomerației și așteptarea destul de lungă pentru vaccinare. Or, ce se întâmplă în momentul de față este pe de-a dreptul un haos total. Din păcate, același haos este și în economie, situație care afectează direct condițiile de trai ale oamenilor, din ce în ce mai precare.

– Și cum se poate ieși din acest marasm creat de Guvernul Cîțu?

– Actualul Guvern nu mai are nicio șansă să adopte un program social economic, care să fie acceptat de cetățeni și, mai ales, să fie și eficient. Cei mai mulți dintre miniștri nu au nici pregătirea necesară, nici capacitatea profesională de a discuta cu specialiștii pentru un program bine fundamentat. Cei care au stabilit și stabilesc în continuare măsurile pentru ieșirea din situația creată nu pot mai mult decât au făcut până acum și, categoric, ar trebui înlocuiți, cel puțin ministrul Sănătății, care, așa cum s-a văzut recent, nici dumnealui nu poartă mască.

– Intrăm deja într-o zonă a politicului. Se pare că acest lucru nu este posibil.

– Într-adevăr, așa este și, sigur, în perioada următoare vor merge din rău în mai rău. Toți cei implicați în gestionarea actualei situații a pandemiei nu vor ceda funcțiile ocupate, ceea ce va determina o încordare a relațiilor dintre PNL – USR PLUS și UDMR, situație de pe urma căreia vor avea de suferit toți cetățenii României. Ca urmare, măsurile care ar trebui luate vor intra într-un impas total, iar cele care vor fi luate nu vor fi acceptate de populație și, ca urmare, nu sunt excluse în continuare demonstrații de anvergură la care se vor alătura și cele din zona economică. Cred că, până la urmă, se va ajunge la o remaniere a Guvernului, dar nu vor înșela populația care solicită o schimbare totală a politicii de până acum, lucru care nu este deocamdată posibil pentru că nici un partid din coaliție nu vrea să fie considerat incapabil să conducă un minister sau altul.

– Și atunci, ce se va întâmpla?

– Guvernul va trebui să-și dea demisia pentru că, dincolo de problemele stricte privind pandemia, este distrusă întreaga economie, începând de la industrie până la Horeca, dar și orice altă activitate economică a micilor firme ș.a.m.d.

– Și cu cine va fi înlocuit?

– Sunt două posibilități – respectiv un guvern de uniune națională sau guvern minoritar. Este vorba doar de posibilitățile teoretice existente în acest moment. S-ar putea găsi și altele, dar pentru asta este nevoie urgent de discuții cu toate partidele politice.

– PSD ar accepta să participe la asemenea discuții?

– Nu este exclus, dacă Guvernul vine cu un plan bine pus la punct și care să cuprindă majoritatea propunerilor pe care le face PSD și pe care le va susține, propuneri în favoarea exclusiv a românilor, a populației și nu a clienților PNL sau USR, care vor numai avantaje, atât politice, economice și, mai ales, financiare. Este mult de discutat pe această temă și, totodată, interesant cum va evolua situația politică promovată de cele două partide principale din coaliție, respectiv PNL și USR-PLUS, care urmăresc cu totul și cu totul alte interese, mai puțin pe cele ale românilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.