Politic

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman, despre măștile oferite de liberali școlilor din județ: „Nu reprezintă decât o tentativă clară de mituire, cu scop vădit electoral”

Măștile puse la dispoziție de PNL Teleorman, cu titlu de donație, pentru școlile din județ care nu au primit de la primării, cele conduse de edili PSD, după cum susțineau liberalii într-un comunicat de presă, precum și sumele alocate primăriilor PSD de Guvern, în ședința de săptămâna trecută, unele foarte mici, susțin social-democrații, au fost subiectele principale discutate într-o conferință de presă ce a avut loc, marți, la sediul organizației județene a PSD Teleorman, la care au participat Adrian Gâdea, președintele PSD și candidatul partidului la președinția Consiliului Județean, Victor Drăgușin, primarul Alexandriei, și Benone Rababoc, primarul comunei Talpa.

„Guvernul, în urma consultării cu Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, a alocat fonduri pentru achiziționarea de măști și substanțe dezinfectante, pe care le-a direcționat către administrațiile locale (…) unii primari PSD din Teleorman se pare că nu vor să pună la dispoziția școlilor măști și dezinfectanți, boicotând, în felul acesta, începerea noului an școlar”, au transmis reprezentanții PNL Teleorman, la final de săptămână, printr-un comunicat de presă. În replică, Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman, a explicat că Guvernul nu a alocat niciun ban pentru achizițiile la care face referire comunicatul de presă PNL Teleorman, cei care trebuie să cumpere cele necesare fiind primarii, care, ulterior, ar putea deconta sumele cheltuite, dar și faptul că edilii PSD sunt „denigrați” de conducerea PNL Teleorman.

„Eu vreau să știu care sunt acei colegi primari care ar fi refuzat să pună la dispoziția școlilor aceste echipamente. Nu există un asemenea caz, pot să spun eu cu siguranță acest lucru. Mai mult, niciun primar PSD nu a primit vreo sumă de bani pentru achiziția acestor echipamente la care face referire PNL, iar ordonanța de urgență menționată de ei în anunț se referă la cu totul altceva. Ei vorbesc de Ordonanța de urgență care dă posibilitatea primăriilor să deconteze din fonduri nerambursabile trei categorii de măsuri pentru începerea anului școlar 2020-2021 în măsuri de siguranță. (…) Rambursarea sumelor cheltuite de autoritățile locale se va putea face începând cu data de 15 decembrie. (…) Asta spune ordonanța 144 invocată în mesaj, nu că s-ar fi alocat sume de bani către primarii PSD și că aceștia au boicotat începerea anului școlar prin refuzul de a pune la dispoziție aceste echipamente de protecție. Așadar, ținând cont de ceea ce spune această ordonanță 144 și de adresa transmisă către UAT-uri, semnată de ministrul fondurilor europene și de vicepremierul României, putem spune că acel anunț nu reprezintă decât o tentativă clară de mituire, cu scop vădit electoral, care denotă disperarea, disprețul public și ticăloșia celor implicați în acest subiect. Mita electorală cu aparență de act caritabil este mascată de insinuările și minciunile la adresa primarilor PSD și denotă, pe de o parte, crasa iresponsabilitate a actualului Guvern față de elevi, profesori, părinți, dar și încercarea disperată de a folosi, într-un mod mizerabil, instituțiile de învățământ din Teleorman în această campanie electorală. Lăsăm la aprecierea teleormănenilor să decidă, dar și a organelor competente ale statului, felul în care PNL prin reprezentanții săi în Teleorman înțeleg să facă politică folosindu-se de pandemie și de persoanele aflate în dificultate”, a explicat Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.