Politic

Adrian Gâdea: Doar pentru că un contracandidat vorbește mai mult, nu înseamnă că este mai important decât ceilalți

Adrian Gâdea, președintele PSD Teleorman și, totodată, candidatul partidului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, a răspuns, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, acuzațiilor aduse de Eugen Pîrvulescu, președintele PNL Teleorman, precum și invitației de a participa la o dezbatere la malul Dunării, lansate de senatorul liberal cu câteva zile în urmă.

“Contracandidatul meu, Eugen Pîrvulescu, mi-a făcut o invitație, astăzi, la Turnu Măgurele, la Stația de pompare a apei, pentru o dezbatere electorală. Cum să răspund eu așa-zisei provocări a lui Eugen Pîrvulescu? Să fim serioși, eu particip, zi de zi, la dezbateri cu cetățenii județului și cred că acestea sunt mult mai productive. Oamenii mă cunosc drept o persoană serioasă, căreia nu-i place circul și nici cancan-ul politic. Domnul candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean trebuie să înțeleagă că nu este cu nimic mai special decât ceilalți. De ce i-aș acorda lui mai multă atenție? Doar pentru că vorbește mai mult? Nu se poate… Pentru mine, toți contracandidații sunt la fel de importanți și le acord tuturor aceeași atenție. (…) Mi s-ar fi părut corect să facă această invitație, spre exemplu, la Olteni, unde avea posibilitatea să explice cetățenilor din localitate de ce alimentarea cu apă începută de firma domniei sale cu vreo șase ani de zile în urmă nu a fost finalizată nici până astăzi, în condițiile în care a fost asigurată toată finanțarea. Sau, dacă nu-i place subiectul Olteni, avea posibilitatea să facă această invitație la sala de sport din Roșiorii de Vede, o investiție începută cu ani în urmă tot de firma domniei sale și care are un istoric asemănător. (…) Domnul Pîrvulescu trebuie să înțeleagă că a conduce un Consiliu Județean și a administra un județ nu este același lucru cu a face contracte pe bani publici cu primării de orice fel, să-ți bagi banii în buzunar, dar să nu finalziezi lucrările”, a spus Adrian Gâdea, în cadrul conferinței de presă.

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean a vorbit și despre începerea noului an școlar, o reală porovocare pentru autoritățile publice locale, după ce Executivul a trecut în sarcina acestora achiziționarea de materiale de protecție și asigurarea infrastructurii necesare.

“Se înfoaie, astăzi, domnul Pîrvulescu cu organizarea în bune condiții a anului școlar, cu o săptămână înainte de începerea cursurilor și își permite, în calitate de președinte de organizație PNL să dea ordine la Inspectoratul Școlar Județean să facă verificări la unitățile școlare. (…) Nu putem să acceptăm această ipocrizie dusă la extrem, nu putem să acceptăm să fie acuzați primarii PSD că nu sunt implicați și nu depun eforturi pentru pregătirea anului școlar. Să nu uităm ca actualul Guvern ne-a mințit, o vară întreagă, că vor fi achiziționate măști, tablete, dezinfectanți, pentru elevi și cadrele didactice. Dar constatăm, cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar, că toată această responsabilite este aruncată în curtea primarilor”, a mai spus Adrian Gâdea.

Pe de altă parte, Adrian Gâdea a adus în discuție și mediatizata lărgire a Drumului European 70 care leagă Alexandria de București, despre care spune că va avea numai 11 km pe care se vor efectua lucrări de lărgire, însă nu cu caracter continuu, ci pe porțiuni.

“Ne-a vorbit domnul Orban că drumul Alexandria-București va fi drum expres, dar din documentele depuse la Consiliul Județean Teleorman pentru obținerea certificatului de urbanism rezultă clar că lărgirea drumului București-Alexandria se va face pe o lungime de doar 11 km. Ăsta este tot drumul expres București-Alexandria și asta este toată supralărgirea drumului București-Alexandria de care a vorbit domnul Orban. A vorbit de fluidizarea traficului? Haideți să treacă alegerile și să discutăm după aceea despre această faimoasă invesiție. 11 km, dar nici aceștia nu au caracter continuu, ci sunt pe bucățele, iar ce spun eu aici poate fi verificat foarte ușor”, a spus Adrian Gâdea.

Candidatul PSD la președinția Consiliului Județean a trecut în revistă și o parte a investițiilor realizate în mandatul de președinte al Consiliului Județean și în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, respectiv: 20 de drumuri județene modernizate, 13 poduri reabilitate și consolidate, 48 de sisteme de alimentare cu apă, 25 de sisteme de canalizare, 70 de școli, creșe și grădinițe, un campus școlar nou la Zimnicea, reabilitarea Universității Valahia, cele două corpuri ale Spitalului Județean reabilitate cu fonduri europene, 11 unități școlare modernizate în Alexandria, autospeciale achiziționate pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

“Sigur, mai sunt foarte multe lucruri de făcut în județul Teleorman dar, raportându-mă la lucrările executate în perioada în care am fost președinte de Consiliu Județean și ulterior secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, este perioada în care s-au derulat cele mai multe investiții în județul Teleorman. Ăsta este și motivul pentru care, că-i convine sau că nu-i convine domnului Pîrvulescu, care împroașcă toată ziua cu tot felul de mizerii, eu am curajul să mă prezint în fața cetățenilor. Nu am firme, m-am dedicat și mă voi dedica 100% problemelor pe care comunitățile din acest județ le au, am tratat cetățenii acestui județ cu respect și cu bun simț, lucru pe care îl voi face și în perioada următoare. Nu poți să arăți cu degetul către localitățile conduse de primari PSD, care nu au cedat presiunilor exercitate de domniile lor, pentru a trece la PNL, ignorând faptul că în acele localități trăiesc mii de cetățeni care merită mai mult respect”, a mai spus Adrian Gâdea, care a precizat că, dincolo de speculațiile din spațiul public, șapte sunt primarii PSD care au trecut în tabăra liberală în ultima perioadă.

(Comandat de PSD Teleorman, cod AEP 21200019)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.