Politic

Adrian Gâdea despre alianța PSD-ALDE-PRO România

La nivel central există discuții pentru o viitoare alianță PSD-ALDE- PRO România pentru alegerile locale și parlamentare viitoare, însă pentru moment nu este nimic oficial, a declarat Adrian Gâdea. Cum anume se va proceda, concret, se va stabili în perioada următoare, a precizat președintele PSD Teleorman.

Potrivit sursei citate, cu ceva timp în urmă, organizațiilor locale ale partidului li s-a dat libertatea de a alege cu cine vor să facă alianțe electorale, iar la nivelul județului, din discuțiile cu primarii, s-a ajuns la concluzia că PSD va merge cu liste separate în alegeri, urmând ca ulterior să decidă dacă și cu cine se va forma o alianță politică. Cu toate acestea, dacă la nivel central se va stabili un protocol cu ALDE și PRO România, care să se întindă și la nivelul organizațiilor din teritoriu, Adrian Gâdea ia în calcul varianta ca la alegeri să se meargă pe liste comune cu ALDE și PRO România.

“Acum ceva vreme, în urma discuțiilor cu primarii, am decis să mergem pe liste separate la alegerile locale, iar după alegeri, în funcție de rezultate, să stabilim alianțele. Repet, asta a fost discuția de acum ceva vreme. În prezent, sunt discuții între liderii politici de la centru pentru o alianță între cele trei partide, dar nu este nimic bătut în cuie deocamdată. Dacă se va stabili să mergem cu liste comune la alegeri, atunci ne vom așeza la masă și vom discuta. Cum anume vom proceda se va stabili în perioada următoare”, a declarat președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea.

Cu o zi în urmă, și liderul ALDE Teleorman, Samuel Calotă a vorbit despre alianța pe care cele trei partide ar urma să o facă pentru cele două rânduri de alegeri care urmează. Potrivit președintelui ALDE Teleorman, la locale cele trei formațiuni politice ar urma să meargă cu liste comune de candidați, iar acolo unde fiecare partid vrea să aibă candidat propriu se va merge cu candidați și liste separate. ALDE Teleorman și-a prezentat deja candidații pentru primăriile Alexandria și Roșiorii de Vede.

4 Comments

 1. #Adevarulinpolitica

  PSD, obligat să spună cum a cheltuit banii din subvenții.
  A trecut o lună de la Decizia DEFINITIVA a Instantei.
  PSD nu postat in mediul online situația DETALIATA a Cheltuielilor pe 2016, 2017, 2018 și 2019 provenite din Subvenții de la stat.
  Motivare: ‘‘Instanța a precizat că tocmai caracterul public al acestor informații ar fi trebuit să ușureze sarcina pârâtului de a furniza informațiile cerute. De asemenea, faptul că orice cetățean poate avea acces la mediul online nu absolvă autoritatea publică de sarcinile stipulate în mod expres de Legea 544/2001”.
  PSD Teleorman trebuie să spună cum a cheltuit banii din subvenții, „fără amânări și alte tertipuri”.
  PSD Teleorman „face” ceva pe deciziile instanței ?

 2. Ciolacu a fost demascat, dupa Decizia S&P:
  „Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că „singura performanţă a PNL este viteza cu care îndatorează România la dobânzi uriaşe: 1000 de euro/secundă”. „Cele mai negre previziuni s-au adeverit: NEGATIV – asta defineşte Guvernarea PNL! Toate minciunile guvernării PNL au fost spulberate de Standard&Poor’s care RECONFIRMA, din păcate, că România rămâne acolo unde a BAGAT-o PNL – pe NEGATIV”, spune Ciolacu.

  Extras comunicat S&P: „Policy choices in recent years have weakened the foundations for sustainable public finances. Since 2018, and despite buoyant private demand and rising wage inflation, Romania has been running expansionary fiscal policy, resulting in twin deficits among the highest for any major emerging market sovereign and rendering Romania vulnerable to potential domestic and external shocks.”

  Concluzie: PSDeii lui Ciolacu, Tariceanii din ALDE si Pontistii populistului Ponta, nu au inteles nimic (deși sunt ‘utilizatori’ avansați la limbi străine) din Comunicatul S&P.
  Imediat au ieșit la rampa, in cor, amenințând Guvenrul PNL cu moțiune de cenzura.
  Întrebarea mea pentru acești CRETINI: cum Rezolvați cu votanții poligloți care au acces nelimitat la internet?

 3. Romania este împărțită de mult timp, între cei care știu să citească și înțeleg ce citesc și restul, votanții PSD. La alegeri vom vedea doar raportul dintre aceste două părți…

 4. Observator

  După lacrimi și crize de furie à la Madame Veorica, o înţelegere cu ALDE pare firească, în ciuda ruperii alianţei în 2019.
  Două sondaje de opinie realizate zilele trecute arată: ALDE cotat la 2%, PSD are în jur de 23%, iar PRO-Romania cotat la 8%, deşi nu cred!
  Lupta e între USR şi PNL .
  Asa că, voi, puteți visa până la adânci bătrâneți!
  Social-democraţii au nevoie de o alianţă, pentru a reuşi un scor acceptabil!
  Ce ironie amara!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.