Economie

Adrian Gâdea: “Construim un spital nou cuplat cu Spitalul Județean de Urgență Alexandria”

– Domnule președinte, se tot vorbește în aceste zile de modernizarea spitalelor și mai ales de construcția de noi spitale. În Teleorman, în perioada următoare, putem vorbi de realizarea unei noi infrastructuri spitalicești?

– Da, putem vorbi de unități noi realizate sub guvernarea PSD și aș menționa Spitalul de Pneumoftiziologie de la Roșiorii de Vede, pentru tratarea bolilor de plămâni, care este printre cele mai mari din țară. În urmă cu 5 ani, a fost finalizată modernizarea Spitalului de Urgență Alexandria, care asigură pentru teleormăneni servicii medicale de cea mai bună calitate și în condiții de confort la standarde superioare. Iar acum procedurile pentru construirea unui nou corp cu cinci etaje, parter și subsol, practic un adevărat spital de mare capacitate.

– Și, care este stadiul acestuia?

– Proiectul a fost lansat în anul 2017, tot sub aceeași guvernare PSD, prin transmiterea la Compania Națională de Investiții a solicitării de finanțare pentru construirea unui nou corp la Spitalul Judetean de Urgență Alexandria, S+P+5E, în municipiul Alexandria. Prin Hotărîrea nr. 30 din data de 19 februarie 2020 a Consiliului Județean Teleorman a fost aprobată finanțarea din bugetul propriu al Județului Teleorman a cheltuielilor necesare pentru asigurarea utilităților noului spital. În prezent, noul spital se află în procedură de achiziție publică.

– La cât se ridică, în total, valoarea investiției?

– Este vorba de o sumă destul de mare, respectiv peste 83.337.546 de lei, iar valoarea finanțată de către Consiliul Județean Teleorman este de 1.441.917 lei.  Prin implementarea acestui proiect, se va obține o eficientizare a serviciilor medicale printr-o mai bună organizare a spațiilor necesare desfășurării actului medical la Spitalul Județean Alexandria.

– Ce cabinete medicale vor funcționa în noul spital care are un spațiu destul de mare, respectiv, așa cum spuneați, 5 etaje, parter și subsol?

– Structura funcțională a noului spital începe de la subsol unde sunt amplasate cabinetele de radiologie, un laborator cu o capacitate de lucru destul de mare și, bineînțeles, spațiile tehnice. La parter și primul etaj vor fi 16 cabinete medicale ambulatoriu, începând de la explorări funcționale gastroenterologie, continuă cu centrul de hemodializă cu 9 paturi, cu cabinetul de chirurgie generală și așa mai departe, ultimul fiind cabinetul de medicină sportivă. În ce privește spațiile de spitalizare de zi, sunt 6 saloane cu 13 paturi pentru șase specialități medicale, care de fapt primesc pacienți de la cele 16 cabinete medicale de la parter și etaj. La etajul 2 vor fi 4 săli de naștere, 3 săli de operații, salon de pregătire preoperatorie și salon de pregătire postoperator. La etajul 3 sunt terapia intensivă, cu 26 de paturi și unitatea de transfuzie. La etajul 4 este blocul operator, iar la 5 laboratoarele de sterilizare. La etajul tehnic este terasa circulabilă cu heliport.

Toată această construcție, pe bună dreptate un nou spital, va răspunde cerințelor medicale la nivel european privind standardele de calitate.

One Comment

  1. Ești un NĂTĂRẮU superficial, dar te dai cu MOȚ!
    Chiar nu merita sa mai imi pierd timpul cu tine câta vreme nu produci plusvaloare…!
    Jucam în ligi diferite!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.