Politic

Adrian Gâdea acuză presiuni asupra primarilor PSD: „Fac un apel ca instituțiile deconcentrate să nu mai fie folosite în lupta politică”

Președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea este, oficial, candidatul partidului la șefia Consiliului Județean. Anunțul a fost făcut, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul formațiunii politice și la care au mai luat parte primarul Alexandriei și, totodată, președintele executiv al PSD Teleorman, Victor Drăgușin, precum și actualul președinte al Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.

„Nu a fost o decizie ușoară, au fost foarte multe discuții pe care le-am avut cu colegii primari, cu foarte mulți membri ai PSD din organizația din Teleorman, discuții pe care le-am avut încă diunaintea alegerilor europarlamentare, au fost colegi care mi-au cerut să candidez la Consiliul Județean, am avut la începutul anului o întâlnire, la Zimnicea, la care au participat totți primarii, parlamentarii, președinții de organizații, iar în cadrul acelei întâlniri s-a făcut o propunere ca eu să fiu candidatul organizației pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, sigur, la acel moment nici nu am confirmat, nici nu am infirmat… Au continuat discuțiile cu colegii primari și în urma acestora am zis să îmi asum această responsabilitate de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Teleorman”, a declarat Adrian Gâdea, referitor la candidatura sa la șefia Consiliului Județean.

În ceea ce-l privește pe președintele în funcție al Consiliului Județean, Dănuț Cristescu, acesta va candida pe lista de consilieri județeni din partea PSD, urmând să fie opțiunea partidului pentru o funcție de vicepreședinte al instituției.

Tot în cadrul conferinței de presă, Adrian Gâdea a vorbit despre anumite presiuni pe care unii dintre șefii instituțiilor deconcentrate le-ar fi făcut pe primarii social-democrați. Întrebat dacă precizarea are legătură cu plecările din partid ale unora dintre primari, președintele PSD Teleorman a precizat că „în mod sigur are legătură”.

„Fac un apel la celelalte formațiuni politice care astăzi formează arcul guvernamental ca instituțiile deconcentrate să nu mai fie folosite în lupta politică. Instituțiile deconcentrate trebuie să-și exercite atribuțiile care le revin potrivit actelor normative ce le reglementează activitatea și să nu fie folosite în această bătălie politică, în această competiție elctorală. Vă asigur că PSD, la nivelul județului, va face o campanie corectă, civilizată, prin care vom încerca să le spunem oamenilor din acest județ tot ceea ce am făcut în perioada în care am fost la guvernare, tot ceea ce s-a putut în această perioadă de către Consiliul Județean și tot ceea ce au realizat colegii primari în localitățile pe care le păstoresc. Campania trebuie să fie pe proiecte, fără să ne folosim de aceste instituții deconcentrate, pentru că nu este corect”, a explicat Adrian Gâdea.

Pe de altă parte, în ceea ce privește plecările din rândurile primarilor PSD, Adrian Gâdea a precizat că este vorba despre trei edili social-democrați, în niciun caz 10 sau 15, așa cum s-a vehiculat în spațiul public.

„Din câte știu eu, sunt trei primari PSD care au făcut pasul către PNL, respectiv cei de la Vitănești, Smârdioasa și Călinești”, susține Adrian Gâdea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.