Politic

Adrian Gâdea a anunțat rezultatele anchetei din centrul DGASPC de la Roșiori, unde un educator a fost acuzat că abuzează și umilește copiii

Angajatului acuzat că a abuzat și umilit un copil într-un centru al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului de la Roșiori de Vede i-a fost desfăcut contractul individual de muncă, iar alți trei angajați s-au ales cu o diminuare a salariului cu 5% pentru trei luni de zile, a anunțat președintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Gâdea, într-o conferință de presă. De asemenea, un alt angajat a primit un avertisment, a mai spus Adrian Gâdea, iar sancțiunile au fost stabilite de Comisia de cercetare disciplinară administrativă. Pe de altă parte, există o sesizare a organelor de anchetă pentru a stabili dacă există și elemente de natură infracțională, a mai punctat președintele Consiliului Județean.

„Acestea au fost măsurile pe care le-a propus Comisia de cercetare disciplinară administrativă. Au fost sesizate și organele abilitate să analizeze dacă sunt și aspecte de natură infracțională, iar în momentul în care va fi finalziată ancheta, Direcția (n.r. DGASPC) va primi un răspuns și, sigur, la momentul respective, vom anunța și care este rezultatul acestei cercetări care bănuiesc că se face în acest moment de organele abilitate. (…) Dacă această comisie a decis desfacerea contractului de muncă al acelei persoane, înseamnă că au rezultat elemente care au dus la concluzia că, într-adevăr, ceea ce s-a întâmplat acolo a fost, din păcate, și real. Acea persoană fusese detașată într-un centru pentru adulți, că așa era firesc, pentru a nu mai intra în contact cu copiii, iar comisia, în urma cercetării făcute, a dispus aplicarea acestor sancțiuni”, a declarat, joi, președintele Consiliului Județean.

Informația că un copil cu nevoi speciale dintr-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, mai exact de la Roșiori de Vede, a fugit, după ce a fost abuzat de un educator, a apărut în spațiul public în urmă cu aproape o lună, iar imediat după incident președintele Consiliului Județean, Adrian Gâdea, a anunțat că a dispus demararea de urgență a unei anchete pentru a verifica cele apărute în spațiul public.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.