Politic

Adrian Florescu: “Sunt în Teleorman destui foşti colegi care se vor alătura PMP”

Carmen Dumitrescu

Trecerea Elenei Udrea în rândurile Partidului Mişcarea Populară a generat destulă vâlvă în ultimele zile, mai ales prin prisma consecinţelor pe care această mutare politică la va avea la nivel judeţean. Pentru că e cert faptul că Elena Udrea va da tonul unor migraţii către PMP, de data aceasta asumate, pentru că partidul este înregistrat oficial la Tribunal şi pentru că susţinătorii declaraţi ai Elenei Udrea vor simţi nevoia să acţioneze în consecinţă, după modelul trasat de ea. Preşedintele PMP Teleorman, Adrian Florescu susţine în acest moment că are cunoştinţă despre identitatea mai multor politicieni ai judeţului care vor trece în rândurile PMP, dar a refuzat să pronunţe nume şi prenume, pentru că aceştia trebuie să-şi asume decizia atunci când vor alege ei s-o facă: “Perspectiva pentru viitorul apropiat e una pozitivă pentru PMP, mai ales după venirea Elenei Udrea şi a celorlalţi parlamentari în rândurile noastre. Dar ştim că sunt foarte mulţi foşti colegi şi prieteni care vor trece în Partidul Mişcarea Populară, fiind vorba despre parlamentari, primari şi consilieri locali şi judeţeni, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean. Sunt şi aici în Teleorman destui foşti colegi şi prieteni care ni se vor alătura. Avem nişte nume, dar nu le vom face publice, pentru că nu ar fi corect. Ei trebuie să decidă asta, aşa că îi veţi afla la momentul în care ei vor alege să îşi asume noua poziţie. Dar PMP este partidul care va crea adevărata opoziţie în România şi eu cred realmente în şansele acestui partid de a creşte.”

Se poate presupune, în aceste condiţii, că principalele migraţii vor începe din tabăra democrat-liberală şi, de aceea, l-am contactat pe liderul judeţean al PDL, Teodor Niţulescu, pentru a afla dacă există temei în PDL cu privire la plecarea unor membri de seamă şi dacă există cazuri concrete, cunoscute de conducerea partidului, de politicieni care ar dori să plece către PMP. Niţulescu a declarat că nu ştie încă de vreun caz concret, dar că se pregăteşte să trateze subiectul foarte serios în cadrul unei viitoare şedinţe a Biroului Permanent Judeţean: “Nu avem niciun fel de semnal că ar exista cineva din PDL care vrea să plece către PMP, dar în cazul în care asta se va întâmpla, vom acţiona aşa cum o va cere cazul. Dar mi-am propus să discut subiectul în cadrul BPJ  şi voi trasa întregului activ de partid sarcina de a verifica dacă există oameni de-ai noştri care îşi pun problema să ne părăsească. Plecarea în PMP este, din punctul meu de vedere, cel puţin acum, o aventură, aşa cum aventuri au fost şi alte partide, precum Forţa Civică. Ce pot eu să fac în momentul acesta este să îi sfătuiesc pe toţi să stea liniştiţi şi să nu se aventureze la prima chemare a sirenei blonde”.

Nici consilierul local şi liderul democrat-liberalilor alexăndreni, Florin Titirişcă nu crede în trecerea colegilor săi în barca PMP, deşi el însuşi a fost un susţinător pe faţă al Elenei Udrea: “Nu cred că vor pleca din membrii organizaţiei locale, deşi orice este posibil. Eu nu mi-am pus această problemă şi cred că dacă vor pleca oameni, va fi vorba de foarte puţini ca să ne afecteze forţa de partid.  Nu putem decât să aşteptăm pentru a vedea cum evoluează lucrurile, dar din punctul meu de vedere, nume sonore de-ale noastre nu vor pleca… Poate o parte din membrii simpli, dar nici aici n-aş fi foarte convins că e posibil…”

Totuşi, discuţiile se poartă în interiorul PDL şi acest lucru a fost admis de către parlamentarul PDL, Lucian Militaru care a declarat că în perioada următoare vor avea loc discuţii pe marginea subiectului. Totuşi, Militaru a menţionat că personal nu-şi pune problema trecerii în PMP şi nu are la cunoştinţă cazuri concrete din Organizaţia Videle care ar dori să facă o astfel de mutare politică în acest moment.

One Comment

  1. TRIFAN ALEXANDRU

    „SA FITI ATENTI LA CEI CE DEZERTEAZA
    PARTIDUL DEVENIND PERECHE DE CIORAPI,
    VA GARANTEZ,SOLEMN,DE LUMEA II VOTEZA
    DIN MIELUSEI UMANI,DEVIN DIN NOU SATRAPI”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.