Eveniment

Adresabilitatea către ambulanţă a crescut în week-end

Chiar dacă în Teleorman, la final de săptămână, nu s-a depăşit pragul critic de temperatură, valul de căldură a fost, totuşi, resimţit de către populaţie, iar pe fondul acesta a crescut şi adresabilitatea către Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA), dar şi către unităţile spitaliceşti. De luna aceasta, spun specialiştii de la ambulanţă, este de aşteptat să crească numărul solicitărilor, dat fiind faptul că vor creşte temperaturile. Dacă până acum media era undeva pe la 350 de apeluri pe week-end, la finalul săptămânii trecute numărul acestora s-a apropiat de 400 de solicitări, cele mai multe fiind în continuare pentru afecţiuni cardiorespiratorii, urmate de cele digestive, dificultăţile de respiraţie şi copiii bolnavi fiind, de altfel, în topul solicitărilor.

Pe fondul temperaturilor din ultimele zile, aspect întâlnit în fiecare an la începutul verii, a crescut şi numărul pacienţilor care se prezintă la secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alexandria. La secţia de cardiologie există o creştere a numărului de pacienţi în zilele cu temperaturi ridicate, în special cu tulburări de ritm cardiac, edeme pulmonare şi hipertensiune arterială. Potrivit medicilor, cauzele pentru care se ajunge la creşterea numărului de pacienţi pe perioada de vară sunt legate de faptul că, de multe ori aceştia fie nu îşi iau tratamentul, fie nu respectă regulile, stau sau muncesc după ora 10.00 dimineaţa în căldură, înainte de ora 17.00, consumă alimente nepermise şi nu se hidratează suficient.

La Serviciul de Ambulanţă au apelat la finele săptămânii care tocmai a trecut 392 de persoane, 56 pentru dureri abdominale sau de spate, 29 pentru cefalee, 26 – dificultăţi de respiraţie, 20 accidente vasculare cerebrale, 26 au fost copii bolnavi, alte afecţiuni pentru care a fost solicitată ambulanţa fiind violenţele şi alte agresiuni, temperatură, muşcături de animale sau insecte, intoxicaţii, obstretică-ginecologie etc. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.