Eveniment

Adolescenta care şi-a ucis tatăl nu era un copil problemă

Ce a determinat-o să recurgă la a un gest de neimaginat atunci când şi-a omorât tatăl cu mai multe lovituri de cuţit, nu se ştie încă. Tânara de 15 ani, care în seara zilei de duminică i-a aplicat tatălui său mai multe lovituri de cuţit, fiindu-i fatale părintelui, nu poate explica cu exactitate ce a fost în capul ei. Probabil nici ea nu ştie exact de ce a a comis fapta, poate a fost un gest de disperare, într-un moment de criză, într-un moment tensionat. Fata poate nu-şi explică şi nu înţelege deocamdată gravitatea faptei, pentru ea a fost calea prin care şi-a scăpat familia de scandaluri şi bătăi, violenţe exercitate în mod repetat asupra familiei, este un act de justiţie pe care şi l-a făcut singură, dacă altcineva nu a putut-o proteja.

Deşi mama fetei a susţinut iniţial că bărbatul ei nu consumă alcool şi că nu vrea să îşi mai vadă fata, şi-a revizut declaraţiile spunând că îşi susţine copilul şi că soţul ei nu era un alcoolic, dar că mai consuma alcool, aşa… ca orice om. În ce măsură nu ştim, cert este că anchetatorii susţin că bărbatul consumase alcool în seara crimei, dovada fiind tocmai testarea în acest sens.

Ce se va întâmpla cu fata? Deocamdată, va susţine Evaluarea Naţională la care s-a înscris deja, a precizat Traian Nedelcuţă, procuror criminalist şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman. Acesta ne-a precizat că familia fetei este mutată în Alexandria de doar un an de zile, anterior locuind la Furculeşti, şi că între membrii familiei se iscau frecvent scandaluri, plecate de la consumul de alcool, în general şi mai nou, de la relaţia fetei cu un bărbat mult mai mare ca ea. Scandalurile aveau loc între soţi, în principal, mama fiind corectată fizic cam de fiecare dată. Mai departe, copila va fi supusă unei expertize psihiatrice obligatorii, în vederea stabilirii discernământului şi va fi cerută şi o anchetă socială în familia acesteia. Se vor face în continuare cercetări pentru a se stabili cum s-a petrecut crima şi, mai ales, circumstanţele în care s-a petrecut. Sunt multe ipoteze care stau la baza acestei crime, deocamdată nici una concludentă.

La mijloc poate fi şi partea sentimentală, respectiv relaţia fetei cu un vecin, cu 11 ani mai mare, relaţie pe care familia nu o agrea. Aşa că fata şi-a găsit un moment în care să scape de tată pentru a-şi păstra relaţia. E o ipoteză. O alta, cea mai plauzibilă, dacă putem spune aşa, este aceea de autoapărare, în sensul că, într-un moment de panică, acela în care tatăl era aplecat asupra fratelui cel mare şi îl bătea, după ce acesta din urmă o scăpase pe mama lor de bătaie, a pus mâna pe un cuţit şi l-a lovit. Dacă a vrut să-l omoare, nu ştim, dar cu siguranţă l-a lovit, şi nu o dată, de mai multe ori, lovituri care i-au atins mai multe organe, loviturile fiindu-i fatale.

O altă ipoteză, de film ce-i drept, este aceea că nu fata l-a ucis, dar ea să fie inculpată. De aceea se va impune şi testarea poligrafică a mai multor persoane. Dacă va fi nevoie. Pe lângă fratele cel mare, pe care l-a salvat, fata mai avea doi fraţi mai mici, de 9, respectiv 11 ani, care, din fericire, nu au asistat la altercaţia în care tatăl lor a fost ucis. Referitor la comportametul social al copilei, aceasta era un copil cuminte, spun profesorii, cu note bunicele, un copil mediu la învăţătură, fără multe absenţe şi care nu punea probleme. Singura problemă, dacă o putem numi aşa, era relaţia nefirească cu un bărbat de peste 25 de ani, în condiţiile în care ea abia termina gimnaziul.(C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.