Admitere – etapa a II-a / În liceele din Teleorman mai sunt libere 252 de locuri

În perioada 3 – 6 septembrie se pot depune cererile de înscriere pentru admiterea la liceu a absolvenţilor clasei a VIII-a, care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare. Potrivit calendarului aprobat de MEN, cea de-a doua repartizare la liceu va avea loc pe 7 septembrie.
În Teleorman, cele mai multe locuri rămase libere sunt la Colegiul Tehnic “G-ral D. Praporgescu” din Turnu Măgurele, la specializările Protecția mediului – 27 locuri, respectiv Turism și alimentație – 22 locuri, urmat de Liceul Teoretic Videle, cu 24 locuri libere, la specializarea Mecanică. Pe de altă parte, două licee de renume din Alexandria au, așa cum era de așteptat, un număr foarte mic de locuri rămase neocupate. Astfel, Colegiul Național “Al. I. Cuza” din Alexandria are un singur loc neocupat, la specializarea Matematică – Informatică bilingv lb. engleză, la fel și Colegiul Național “Al. D. Ghica”, 1 loc – Matematică – Informatică. Tot un loc rămas neocupat mai există și la Liceul Teoretic “Marin Preda” din Turnu Măgurele, la specializarea Științe ale naturii. De asemenea, Colegiul Național Pedagogic “Mircea Scarlat” Alexandria mai are două locuri libere la specializarea Învățători – educatori. La nivelul întregului județ, au rămas neocupate după prima etapă de repartizare în licee 252 de locuri.
Cererea de înscriere pentru admiterea la liceu va fi însoţită de: o copie a certificatului de naştere, copie a cărţii de identitate, o copie după foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale), adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională (copie), adeverinţă sau anexa la fişa de înscriere dacă a susţinut şi a fost admis la probele de aptitudini, probele de limba modernă/maternă (copie).

Leave a Comment

*

code